Την επόμενη εβδομάδα το διάταγμα για τη διαιτησία

Και οι δύο πλευρές- εργατική και εργοδοτική- θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία, εφόσον έχουν αποδεχθεί τη διαδικασία της μεσολάβησης. Ταυτοχρόνως, οι διαιτητές κατά τη διάρκεια της έκδοσης απόφασης για αυξήσεις μισθών θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης ή του κλάδου τον οποίο αφορά η απόφαση, την οικονομική βιωσιμότητά του καθώς και την οικονομική κατάσταση της περιοχής όπου λειτουργεί. Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά τη δεύτερη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων υπό τον καθηγητή κ.

Την επόμενη  εβδομάδα  το διάταγμα για  τη διαιτησία | tovima.gr

Και οι δύο πλευρές- εργατική και εργοδοτική- θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία, εφόσον έχουν αποδεχθεί τη διαδικασία της μεσολάβησης. Ταυτοχρόνως, οι διαιτητές κατά τη διάρκεια της έκδοσης απόφασης για αυξήσεις μισθών θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης ή του κλάδου τον οποίο αφορά η απόφαση, την οικονομική βιωσιμότητά του καθώς και την οικονομική κατάσταση της περιοχής όπου λειτουργεί. Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά τη δεύτερη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων υπό τον καθηγητή κ. Ι. Κουκιάδη που έχει αναλάβει τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκε η κοινή πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ και των Εμπόρων σύμφωνα με την οποία προτείνεται οι αποφάσεις διαιτησίας να αφορούν μόνο οικονομικά ζητήματα. Οι προτάσεις των κοινωνικών φορέων θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk