Εμπλοκή έχει σημειωθεί στην υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κατάρ για την κατασκευή ενεργειακού σταθμού στον Αστακό.

Αυτό προκύπτει από επιστολή του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπ.Κουβέλη προς τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ δρα Μοχάμεντ Σαλέχ αλ Σαντά , στην οποία επισημαίνεται η τήρηση όλων των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτές προβλέπονται στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Οπως μεταξύ των άλλων αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουβέλης, για να ευοδωθεί η διμερής συνεργασία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να τηρήσουν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο αφήνεται σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση του Κατάρ δεν έχει τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις. Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις απαιτήσεις και εξασφάλισε τις βασικές προϋποθέσεις για την κατασκευή του ενεργειακού σταθμού στον Αστακό και ειδικότερα τη θετική γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την ομόφωνη έγκριση από τη ΡΑΕ ήδη από τον περασμένο Μάιο και την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης από τα υπουργεία Περιβάλλοντος- Ενέργειας, Μεταφορών- Υποδομών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουβέλης ζητεί από τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ πληροφορίες για το πού βρίσκεται η αντίστοιχη προετοιμασία της κυβέρνησης και της Qatar Ρetroleum Ιnternational και προτείνει τη μεταξύ τους συνάντηση το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συζητηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την προώθηση της συμφωνίας.