Τη διαβεβαίωση ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου η αγορά θα αλλάξει μορφή» παρείχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός μίλησε για κερδοσκοπία και προειδοποίησε ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν αυστηρά. Σήμερα, θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματικούς φορείς του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έχει σειρά επαφών με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού, με τους οποίους θα εξετάσει θέματα ενίσχυσης της εξωστρέφειας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναζήτηση νέων πηγών ανάπτυξης που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ύφεσης στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, όσο και μέσω των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ.

Εξάλλου, μιλώνταςχθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου η αγορά θα αλλάξει μορφή». Ο υπουργός μίλησε για κερδοσκοπία και προειδοποίησε ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν αυστηρά.

«Υπάρχει ένα πατριωτικό καθήκον δικό μας και να διασώσουμε τη χώρα, αλλά ταυτόχρονα και να αναπτύξουμε πάλι τη χώρα,να την ξαναβάλουμε σε έναν νέο ενάρετο κύκλο, οικονομικό και κοινωνικό. Θα είναι ντροπή μας κι εγώ θα ντρέπομαι πραγματικά, αν αποτύχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.