Άτυπο Συμβούλιο ΕΕ «27» υπουργοί Πολιτισμού στηρίζουν το ευρωπαϊκό σινεμά

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος σε παρέμβασή του, έθεσε το θέμα των κριτηρίων που θα πρέπει να καθορίζουν την ποιότητα του πολιτιστικού προϊόντος

Οι τρόποι προώθησης και χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, καθώς και η ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην ΕΕ, ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν χθες και σήμερα το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού στις Βρυξέλλες.

Ανάμεσα στους στόχους που τέθηκαν ήταν η δημιουργία ενός στέρεου και πολυποίκιλου κινηματογραφικού προϊόντος, καθώς και η στήριξη του ευρωπαϊκού σινεμά.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος σε παρέμβασή του, έθεσε το θέμα των κριτηρίων που θα πρέπει να καθορίζουν την ποιότητα του πολιτιστικού προϊόντος.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιοποίησή του, καθώς και σε καινοτόμα και δημιουργικά στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk