Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνέντευξη Τύπου του τεχνικού του ΠΑΟΚ κ. Παύλου Δερμιτζάκη στην οποία παρουσιάστηκε απολογητικός αλλά και επιθετικός μη διστάζοντας να πει ότι « τα κάστρα πέφτουν από μέσα », εννοώντας ότι για την κρίση που έχει ξεσπάσει στην ομάδα ευθύνη φέρουν και άτομα μέσα από τον σύλλογο. Επανέλαβε ότι « η ομάδα, απ΄ ό,τι λέγεται και δεν το λέω εγώ, δεν έκανε προετοιμασία. Εμείς βρήκαμε μια ομάδα μπερδεμένη, χωρίς καλή φυσική κατάσταση » στοχοποιώντας τον ιταλό προκάτοχό του κ. Μάριο Μπερέτα .

Οπως επισήμανε ο κ. Δερμιτζάκης « όλες οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός δεν κάνει καλές εμφανίσεις, η ΑΕΚ έχει προβλήματα, το ίδιο θα συνέβαινε και με τον Αρηαν έχανε το μεταξύ μας παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει σε τέτοιο ρυθμό από το 2005-2006. Πρέπει να γίνει διαχείριση. Διαχείριση γίνεται με ροτέισον ή με τον ίδιο κορμό, όπως κάνουν μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, όπως η Μπάγερν, που βγάζει χρονιά με 15-16 παίκτες. Να φύγει ο προπονητής είναι εύκολο. Θα έφευγα αν το ήθελα εγώ, που δεν το θέλω, γιατί ήρθα να πολεμήσω, ή αν το ήθελε η διοίκηση. Αν μου πει η διοίκηση να φύγω, θα φύγω, γιατί δεν κάθομαι σε συμβόλαια. Συμβόλαιό μου είναι η τιμή μου ».

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε στην παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ να αλλάξει προπονητή ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι « θα ήταν λάθος, ειδικά ο ΠΑΟΚ που έδωσε το καλό παράδειγμα με τον Σάντος. Οι αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό. Εγώ πιστεύω σε αυτό που κάνω, έχω ζήλο. Οταν φύγω, θα φύγω ματωμένος από εδώ. Δουλεύω πολλές ώρες και αυτό θα μου βγει. Το θέμα δεν είναι πόσες φορές θα πέσεις,αλλά να σηκωθείς κάθε φορά που πέφτεις ».

Για τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές υπογράμμισε: « Είμαι ένας άνθρωπος δημοκρατικός. Δεν είχα τον χρόνο να γνωριστώ με τα παιδιά. Μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια έπρεπε να τους γνωρίσω. Για όσα ακούγονται για τα αποδυτήρια ότι υπάρχει αναρχία, έχετε μπει σε αποδυτήρια; Οι ομάδες είναι μωσαϊκό. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή και οι παίκτες το ξέρουν αυτό. Τους έχω πει ότι τους κοιτάζω στα μάτια. Μια ομάδα δεν είναι μοναστήρι, υπάρχουν και προβλήματα. Οταν δεν υπάρχουν τα προκαλώ, για να ξυπνάμε λίγο! ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης είναι προβληματισμένος και θυμωμένος κυρίως για την οπαδική επίθεση προς το πρόσωπό του από αρκετούς συνδέσμους οργανωμένων (χθες πάντως 34 σύνδεσμοι ζήτησαν συνάντηση μαζί του). Συνεργάτες του λένε ότι σκέφτηκε ακόμη και την αποχώρηση, ωστόσο, σε πρώτη φάση είναι σίγουρο ότι θα επιβάλει κυρώσεις στους ποδοσφαιριστές, ενώ όπως τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης θεωρείται πολύ πιθανό ορισμένοι παίκτες πρώτης γραμμής να τεθούν στο περιθώριο. Με σκληρή γλώσσα μίλησε στους παίκτες ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κ. Παντελής Κωνσταντινίδης λίγο πριν από τη χθεσινή πρωινή προπόνηση, τονίζοντας: «Δεν ζούμε σε διαφορετική πόλη και ξέρουμε πολύ καλά ότι πολλοί από εσάς έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Κανονίστε την πορεία σας»!..