Οι τόκοι τρέχουν από την ημέρα της απόλυσης

O υπολογισμός του τόκου στις περιπτώσεις παράνομης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας εργαζομένου αρχίζει να «τρέχει» από την ημέρα απόλυσης και όχι από τότε που επιδίδεται η σχετική αγωγή στον εργοδότη. Αυτό έκρινε το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (απόφαση 81/2010) και αναίρεσε απόφαση του Εφετείου Λάρισας που είχε κρίνει το αντίθετο. Εργοδότης θέλησε να μεταθέσει εργαζόμενη σε άλλο τόπο από εκείνον που παρείχε την ως τότε εργασία της. Η εργαζόμενη θεώρησε ότι αυτό αποτελεί μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασής της, με συνέπεια την καταγγελία της.

Οι τόκοι τρέχουν  από την ημέρα  της απόλυσης | tovima.gr

O υπολογισμός του τόκου στις περιπτώσεις παράνομης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας εργαζομένου αρχίζει να «τρέχει» από την ημέρα απόλυσης και όχι από τότε που επιδίδεται η σχετική αγωγή στον εργοδότη. Αυτό έκρινε το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου (απόφαση 81/2010) και αναίρεσε απόφαση του Εφετείου Λάρισας που είχε κρίνει το αντίθετο. Εργοδότης θέλησε να μεταθέσει εργαζόμενη σε άλλο τόπο από εκείνον που παρείχε την ως τότε εργασία της. Η εργαζόμενη θεώρησε ότι αυτό αποτελεί μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασής της, με συνέπεια την καταγγελία της. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και οι αρεοπαγίτες δικαίωσαν την εργαζόμενη θεωρώντας ότι υπήρξε παράνομη καταγγελία της σύμβασης εργασίας και δικαιούται αποζημίωση. Αντίθετα οι δικαστές έκριναν ότι ήταν εσφαλμένη η εφετειακή απόφαση που είχε δεχθεί ότι η τοκοφορία στις περιπτώσεις απολύσεων εργαζομένων αρχίζει από την ημέρα επίδοσης της αγωγής στον εργοδότη και όχι από την ημέρα της απόλυσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk