Παρέλυσεσήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου».

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, λόγω της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια λόγω της ξεχωριστής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί σε Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).

Περίπου 1.500 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από τις 11 στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και το προσωπικό των Ταμείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, η συμμετοχή στην απεργία ξεπέρασε το 67%.

Επίσης, απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων σε αυτά.

Αεροπορικά δρομολόγια
Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Σε τροποποιήσεις του προγράμματος των σημερινών πτήσεων, 7 Οκτωβρίου προχωρούν η Aegean και η Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας -από τις 15:00 έως τις 19:00 το απόγευμα- ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και ΟΣΥΠΑ, που συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Αλλαγές σε πτήσεις της Aegean

Έτσι, ματαιώνονται 15 σκέλη πτήσεων, που ήταν προγραμματισμένες για εκείνο το χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από Αθήνα με επιστροφή για Χίο, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χανιά.

Επίσης, ματαιώνονται οι πτήσεις A3 114 Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Α3 661 Αθήνα – Ηράκλειο και Α3 319 Ηράκλειο – Αθήνα.

Παράλληλα, η Aegean αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 18 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού καθώς και σε 35 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους περισσότερους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της καθώς και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες θα πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).

Αλλαγές σε πτήσεις της Olympic Air

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται 16 δρομολόγια και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ΄ επιστροφής για Θεσσαλονίκη-Σαντορίνη- Ικαρία- Πάρο- Σύρο – Μήλο- Κύθηρα- Αστυπάλαια- Σάμο- Ρόδο- Αλεξανδρούπολη και Μύκονο.

Επίσης, ματαιώνονται οι πτήσεις Ρόδος-Κάρπαθος-Ρόδος και Ρόδος-Καστελόριζο-Ρόδος, καθώς και Θεσσαλονίκη-Ρόδος-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη-Θεσσαλονίκη

Η Olympic Air τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης σε 18 πτήσεις εσωτερικού καθώς και σε 13 πτήσεις εξωτερικού.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους επιβάτες των ως άνω ακυρωμένων πτήσεων προκειμένου να τους προωθήσει σε άλλες πτήσεις του δικτύου της και να τους ενημερώσει για τις αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών: 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).

Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος υπογράμμισε ότι οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα δεν θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο, αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης.

Δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς κατ΄αρχήν των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και γενικότερα, αναφέροντας τις συνέπειες που θα έχει για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και η θεσμοθέτηση της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων.