Τη δυσφορία της για τις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της χώρας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, εκτιμώντας ότι «το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σπηλιόπουλου, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως «η κατάληψη, από ακραία μορφή αγώνα, δεν μπορεί να γίνει καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο».

Υπενθυμίζοντας την περσινή απώλεια ωρών, συνέπεια των καταλήψεων, υπογράμμισε την πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας να εκπονήσει πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

«Το κλειστό σχολείο, οδηγεί στην κατάργηση της Δημοκρατίας στη λογική των παιδιών-και οδηγεί στην παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, ενώ έχει και υψηλό κόστος, λόγω των ζημιών που προκαλούνται από τις καταλήψεις», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, καταγγέλλοντας την αποστολή sms που προτρέπουν τους μαθητές σε καταλήψεις σχολείων και εξαίροντας την ανακοίνωση «κόμματος της Αριστεράς», (χωρίς να το κατονομάσει), στην οποία καταδικαζόταν η κατάχρηση των καταλήψεων.

Τέλος, η κ.Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σπηλιόπουλου σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων, ανέφερε πως έχει ήδη εκταμιευθεί ποσόν 40 εκατομμυρίων ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.