Αποστάσεις από την απόφαση του Πρωθυπουργού να συγκροτηθεί ως το τέλος του χρόνου Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία κρατούν όλο και περισσότερα στελέχη του ΠαΣοΚ και της κυβέρνησης. Μετά τον κ. Θ. Πάγκαλο, επιφυλάξεις για τη χρησιμότητα αυτής της πρωτοβουλίας εξέφρασαν χθες ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης (φωτογραφία)και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Οικονόμου.

Μιλώντας στο Μega ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι δεν είναι του γούστου του η δικαστηριοποίηση της πολιτικής ζωής. «Οι Εξεταστικές Επιτροπές πρέπει να γίνονται με σοβαρότητα και φειδώ, αλλιώς τραυματίζουν», επισήμανε. Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, μιλώντας το βράδυ στο ίδιο κανάλι, είπε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία επειδή θεωρεί ότι είναι επιζήμια για την πραγματική οικονομία. Να σημειωθεί ότι και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος έχει ταχθεί υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής μόνο για τη διερεύνηση του ενδεχομένου παραποίησης των στατιστικών στοιχείων που έστελνε η Στατιστική Υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο οι απόψεις διίστανται. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε να επαναδιαπραγματευτεί η κυβέρνηση το μνημόνιο και σημείωσε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, με το οποίο διαφωνεί. Ο κ. Παμπούκης, από την άλλη πλευρά, «αυτοεπιστρατεύτηκε» και υπερασπίστηκε το μνημόνιο λέγοντας ότι «έχει μεγάλες αρετές, και πρέπει να το τονίσω αυτό, γιατί δεν υπήρχε τίποτα στο τραπέζι και υπήρξε μόνο αυτό. Δεν είναι δώρο, το πληρώνουμε. Ζητήσαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε τις δυνατότητες που έχει ο ελληνικός λαός και αυτό αποτελεί μια σημαντική βάση για να βελτιωθούν τα πράγματα», δήλωσε. Ο κ. Παμπούκης είπε ακόμα ότι δεν έχουν σημασία οι εκάστοτε ρόλοι που ανατίθενται στους υπουργούς, αλλά το αποτέλεσμα που θα έχει η κυβέρνηση ως ομάδα. «Ολοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματά μας. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί στην κυβέρνηση. Είμαστε όλοι συντεταγμένοι στο μοντέλο που έχει προτείνει ο Γεώργιος Παπανδρέου» δήλωσε και διευκρίνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. «Πιστεύω σε ένα μοντέλο κινητικότητας μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής» σημείωσε.