Εκτεθειμένο τον πρώην υπουργό Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου άφησε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Π. Παναγιωτόπουλος προκειμένου να δικαιολογήσει τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για την αναφορά του, τον Μάιο του 2009, ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα υπολογίζεται σε 4,5%. Χρειάστηκαν διαδοχικές ερωτήσεις στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες στη Ρηγίλλης για να καλύψει τελικώς ο κ. Παναγιωτόπου- λος τον πρώην υπουργό, ομολογώντας όμως με αυτό τον τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η ΝΔ με τον διαδικτυακό πόλεμο που ξεκίνησε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για το έλλειμμα με βάση την ενημέρωση που είχε από τους αρμόδιους υπουργούς και χρησιμοποίησε ουσιαστικά τα στοιχεία που έδινε η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ενημέρωση που υπήρχε στην κυβέρνηση τότε ήταν αυτή. Και οι προβλέψεις ήταν αυτές» . Στη συνέχεια επικαλέστηκε την τότε ιδιότητα του κ. Σαμαρά, τονίζοντας με νόημα: «Σας λέω όμωςότι στις συγκεκριμένες χρονικές συντεταγμένες- δηλαδή τότε που μιλούσε ως υπουργός Πολιτισμούο Αντώνης Σαμαράςαυτή την ενημέρωση είχεως μέλος της κυβέρνησης».

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος έβαλε στο «στόχαστρο» τον κ. Παπαθανασίου έσπευσε- έπειτα από ερώτηση εάν έλεγε ψέματα ο τότε υπουργός Οικονομίας στο Υπουργικό Συμβούλιο για το ύψος του ελλείμματος- να διευκρινίσει για να μην προκληθεί εσωκομματική κρίση: «Δεν είπα λοιπόνότι κάποιος έλεγε ψέματα τότε. Να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα αυτό». Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στην έκρηξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης, συμπλήρωσε, με νέα αναφορά στον κ. Παπαθανασίου: «Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν, πόσω μάλλον τον κ. Παπαθανασίουπου ήταν τότε υπουργός Οικονομικών».

Την αποδοχή της πρότασης του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για δημόσιο διάλογο γύρω από την πρόταση της ΝΔ για τον μηδενισμό του ελλείμματος ανακοίνωσε χθες ο κ. Σαμαράς. Μιλώντας στη Λαμία, αφού κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και έλεγε συνειδητά ψέματα, τόνισε: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντιδρώντας υπό πίεση, ζήτησε δημόσιο διάλογο με οικονομολόγους από κάθε πλευράπάνω στην πρότασή μας. Την ήξερεβέβαια εδώ και τρεις μήνες. Την αποσιωπούσε και ύστερα τη διαστρέβλωνε. Τώρα ζητά δημόσιο διάλογο. Αποδεχόμαστε με χαρά. Για να βάλουμε κάτω και το μνημόνιο και το δικό μας σχέδιο ελπίδας».