* Νίκας: Ποσοστό 11,99% στην αλλαντοβιομηχανία απέκτησε η Εurobank. Το ποσοστό αυτό (2.425.630 μετοχές) αποκτήθηκε από τον βασικό μέτοχο της Νίκας, την GCΙ Food Εnterprises Limited, η οποία περιόρισε το ποσοστό της στην εισηγμένη εταιρεία στο 67,48%.

* ΑΤΤΙ-ΚΑΤ: Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση υπαγωγής της εισηγμένης στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, καθώς επίσης και ότι διατηρήθηκε σε ισχύ η χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή περί αναστολής των ατομικών διώξεων των πιστωτών σε βάρος της εταιρείας.

* Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες: Το 100% των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας ΑΓΙΑ Ειρήνη Ιχθυοτροφική αντί τιμήματος 174.000 ευρώ εξαγόρασε η εισηγμένη. Η προαναφερθείσα εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

* Vivartia: Ο κ. Ι.Αρτινός είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Vivartia μετά την εκλογή του στο ΔΣ της εταιρείας στη θέση του κ. Christophe Vivien που παραιτήθηκε. Σημειώνεται ότι ο κ. Αρτινός έχει εργαστεί στην Ρrocter & Gamble επί 18 συνεχή έτη σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων διοικητικών θέσεων στη Γενεύη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Σε αντικατάσταση του κ. Vivien εξελέγη σήμερα ως νέο μέλος του ΔΣ της εταιρείας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Ι. Αρτινός και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα για το υπόλοιπο της θητείας του (μέχρι την 21.06.2013) ως ακολούθως: ο κ. Α.Βγενόπουλος πρόεδρος, ο κ. Δ.Μαλαματίνας αντιπρόεδρος, ο κ. Ι. Αρτινός διευθύνων σύμβουλος, η κυρία Αρετή Σουβατζόγλου σύμβουλος και οι κκ. Φ. Καρατζένης, Γ. Ευστρατιάδης , Σπ. Θεοδωρόπουλος, Μ. Φόρος, Αλ. Εδιπίδης, σύμβουλοι.

* ΟΤΕ: Τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», επεκτείνει ο οργανισμός. Συμφώνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού και κυρίως των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους σε ό,τι αφορά την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου. Η συνεργασία του ΟΤΕ με τη ΜΕΥ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματός του εταιρικής υπευθυνότητας.

* Ομιλος Lafarge: Ο γαλλικός όμιλος που στη χώρα μας ελέγχει την ΑΓΕΤ Ηρακλής διοργανώνει την απονομή των Βραβείων Καινοτομίας 2010. Τα βραβεία θα πρέπει να αφορούν σε κάποιο νέο προϊόν, βιομηχανική διαδικασία, μέθοδο ή υπηρεσία κατασκευής, να βασίζονται σε μια καινοτομία των τελευταίων 5 ετών και να συμβάλλουν στην πρόοδο της αειφόρου κατασκευής. Ερευνητές, επιχειρηματίες, εφευρέτες, ακαδημαϊκοί ή μέλη ερευνητικών ομάδων μπορούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέσω του www. lafargeinventionawards. com. Κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους τρεις νικητές από 10 τελικούς υποψήφιους. Κάθε νικητής θα λάβει βραβείο 20.000 ευρώ.