«Καίγονται» οι πρατηριούχοι για επιστροφή του φόρου κατανάλωσης

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι καυσίμων, που σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο επειδή το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί να τους επιστρέψει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Τον ΕΦΚ έχουν ήδη καταβάλει κατά την πώληση πετρελαίου θέρμανσης μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Οι πρατηριούχοι αγοράζουν το πετρέλαιο χωρίς την έκπτωση του ειδικού φόρου- με την οποία το αγοράζουν οι καταναλωτές- και εισπράττουν τη διαφορά μέσα σε τρεις ημέρες από το Δημόσιο.

«Καίγονται» οι πρατηριούχοι για επιστροφή του φόρου κατανάλωσης | tovima.gr

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι καυσίμων, που σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν να διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο επειδή το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί να τους επιστρέψει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Τον ΕΦΚ έχουν ήδη καταβάλει κατά την πώληση πετρελαίου θέρμανσης μέσω του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ. Οι πρατηριούχοι αγοράζουν το πετρέλαιο χωρίς την έκπτωση του ειδικού φόρου- με την οποία το αγοράζουν οι καταναλωτές- και εισπράττουν τη διαφορά μέσα σε τρεις ημέρες από το Δημόσιο. Μάλιστα, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου της προηγούμενης κυβέρνησης είχε δεσμευθεί ότι τα χρήματα θα επιστρέφονται, ανεξάρτητα από το αν ο πρατηριούχος έχει χρέη ή όχι στην Εφορία.

Η περίοδος διάθεσης του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης λήγει στις 15 Απριλίου αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη επιστρέψει τη διαφορά σε πολλούς βενζινοπώλες.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Χ. Μαυράκης απέστειλε χθες νέα επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας διευκρινίσεις για το τι θα γίνει, αλλά είναι φανερό ότι το υπουργείο δεν διαθέτει τα κονδύλια που χρειάζονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk