Μεγάλη αύξηση 24% της επιβατικής κίνησης από και προς την Ελλάδα από το 2009 στο 2010 παρουσίασε η ΕasyJet, όπως τονίζει ο περιφερειακός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας κ. Στ. Βακιρτζής.
– Ποια είναι η πορεία της ΕasyJet εν μέσω ύφεσης στην Ελλάδα;
«Η Ελλάδα αποτελεί πολύ σημαντικό τμήμα του ευρωπαϊκού μας δικτύου με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 2005 μεταφέραμε μόλις 306.928 επιβάτες προς και από έναν μόνο ελληνικό προορισμό, ενώ σήμερα ο συνολικός αριθμός επιβατών μας υπερβαίνει τα 1,4 εκατ.
προς και από δέκα σημαντικούς ελληνικούς προορισμούς. Παράλληλα, η εταιρεία κάθε χρόνο παρουσιάζει σταθερά σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης προς και από την Ελλάδα και συγκεκριμένα, κατά το δωδεκάμηνο Σεπτέμβριος 2009- Οκτώβριος 2010 μετέφερε πάνω από 1,4 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 24%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα Σεπτέμβριος 2008-Οκτώβριος 2009. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι περίπου το 50% της επιβατικής κίνησης της ΕasyJet προέρχεται από τον διεθνή Αερολιμένα Αθηνών». – Σε ποιους προορισμούς δραστηριοποιείστε στην Ελλάδα;
«Η ΕasyJet συστηματικά εντάσσει νέους προορισμούς στο δίκτυό της στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και στην αύξηση της επιβατικής της κίνησης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2005 η ΕasyJet εξυπηρετούσε μόνο έναν προορισμό στην Ελλάδα, την Αθήνα, ενώ σήμερα έχει εδραιώσει την παρουσία της, με περισσότερες από 5.400 τακτικές πτήσεις ετησίως προς δέκα ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κω, Μύκονο, Ρόδο, Σαντορίνη και Χανιά). Η δυναμική αυτή ανάπτυξη της ΕasyJet συνέβαλε αποφασιστικά στη στήριξη και ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, χάρη στις απευθείας τακτικές συνδέσεις ελληνικών νησιών με τις Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ελβετία». – Ποια είναι η αναλογία ξένων και ελλήνων επιβατών που ταξιδεύουν προς και από τη χώρα;
«Για την ΕasyJet σημαντικός στόχος είναι βεβαίως και η εξυπηρέτηση των ελλήνων επιβατών, συνδέοντας την Ελλάδα με μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι η αναλογία ξένων και ελλήνων επιβατών είναι περίπου 60% με 40% αντίστοιχα. Η ΕasyJet είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό επιβατών. Πετάει στους 100 πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης και στα 50 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Το 2009 η αεροπορική εταιρεία μετέφερε 46 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ για το 2010 αναμένεται να μεταφέρει 50 εκατομμύρια επιβάτες με περισσότερες από 500 πτήσεις (ζεύγη διαδρομών), σε 119 αεροδρόμια και 29 χώρες. Η easyJet κατά μέσο όρο μεταφέρει επιβάτες σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων με κόστος μόνο 50 ευρώ».