Τρόικα, οικονομική κρίση, σκάνδαλα, επίτροποι, έλεγχοι, Γερμανία: «Ράους» είναι ο τίτλος του νέου έργου του θεατρικού συγγραφικού διδύμου Μιχάλη Ρέππα Θανάση Παπαθανασίου. Οπως υπονοεί ο τίτλος του, πιάνεται από την επικαιρότητα και μέσα από την κωμική πλοκή του θίγει όλα τα κακώς κείμενα της εποχής μας.

«Είχαμε άλλες σκέψεις στο μυαλό μας, αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν μας οδήγησαν στο “Ράους”» είπε ο Μιχάλης Ρέππας, συστήνοντας έργο και θίασο στο κοινό. «Ναι, θέλουμε να θυμίσουμε την αυστηρότητα των Γερμανών, γι΄ αυτό και το βαφτίσαμε έτσι» πρόσθεσε ο έτερος συγγραφέας. «Είναι προφανές ότιαν κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με Γάλλους ή Σουηδούς, ο τίτλος θα ήταν διαφορετικός». «Είναιίσωςη πιο πολιτική κωμωδία μας» είπαν και οι δύο. «Ησυχία» λοιπόν από την προσεχή Παρασκευή, στη σκηνή της οδού Πειραιώς.

Το «Ράους» ξεκινά από έναν γνωστό μύθο: Τρεις μικροαστοί κληρονομούν ένα νεοκλασικό σπίτι με ιστορία, καθώς εκεί είχε ζήσει για ένα διάστημα της ζωής του ο Αγγελος Σικελιανός. Τώρα όμως το σπίτι λειτουργεί ως οίκος ανοχής. Ως εκ τούτου, οι νέοι ιδιοκτήτες έρχονται σε επαφή με έναν κόσμο τον οποίο αγνοούσαν και σοκάρονται από τους επιχειρηματίες που το δουλεύουν. Δεν αργούν όμως να συνεργαστούν μαζί τους, προτείνοντας μάλιστα όλο και πιο πρωτότυπες ιδέες. Οταν καταφθάνει στην Ελλάδα η τρόικα για να κάνει έλεγχο, ένας γερμανός επίτροπος επισκέπτεται το νεοκλασικό, το οποίο τύποις λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. Και τότε γίνονται πολλά…

«Οπως συμβαίνει στα έργα των Ρέππα- Παπαθανασίου», σχολίασε ένας από τους βασικούς συνεργάτες τους, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, «στο “Ράους” γελάς πολύ. Μόνο που πίσω από το πολύ γέλιο καταλαβαίνεις πόσο σκληρό και πικρό κείμενο είναι». Τον θίασο συναποτελούν οι Ελένη Γερασιμίδου, Αβα Γαλανοπούλου, Βασιλική Ανδρίτσου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Παντελής Καναράκης, Σπύρος Πούλης, Ζώγια Σεβαστιανού.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Θέατρο Πειραιώς 131, τηλ.

210 3450.922

η Πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 21.15

η Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη- Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο- Κυριακή στις 18.15 και 21.15 η Τιμές εισιτηρίων: 24, 20, 18, 16 ευρώ