Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δημόσιοι υπάλληλοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, δίνουν απάντηση στο νέο προϋπολογισμό παγίωσης της λιτότητας, αλλά και στα κυβερνητικά σχέδια παραπέρα μείωσης των εισοδημάτων τους, όπως αποτυπώνονται στο σχέδιο του νέου μισθολογίου, που προωθεί η κυβέρνηση.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι:

– Η ακύρωση των αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών του μνημονίου είναι εκ των πραγμάτων η συνθήκη αποφυγής της κοινωνικής χρεοκοπίας, εξόδου της κοινωνίας από την κρίση, της οικονομίας από τη συρρίκνωση και την ύφεση. Σήμερα, το σύνολο των πολιτών, της κοινωνίας, είναι αντιμέτωπο με μια κυβερνητική πολιτική ελεύθερης πτώσης του βιοτικού επιπέδου. Επιστροφή στη δεκαετία του ’70 με όρους και ανάγκες ζωής 2010. Η υπόθεση ανατροπής του μνημονίου κρίνεται στους κοινούς, τους ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, που δεν υποκαθίσταται η αναγκαιότητά τους από την αξιοποίηση άλλων διαδικασιών, όπως η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που οδηγήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης σε αναβολή εκδίκασης.

– Το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου.

– Απαιτεί να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και δεν αποδέχεται μια διαδικασία «διαβούλευσης» και «διαλόγου», που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για μονομερείς αποφάσεις.

– Αγωνίζεται για ένα νέο ενιαίο και δίκαιο μισθολόγιο, που θα ενσωματώνει όλα τα επιδόματα στο βασικό μισθό και θα αναβαθμίζει τις αποδοχές των εργαζομένων στο δημόσιο.

Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί-στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης-απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πολύμορφες παρεμβάσεις.