Ερεισμα… από τη Γερμανία για νέες επικρίσεις από τη ΝΔ στον πρωθυπουργό έδωσε το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομίας της χώρας κ. Πέερ Στάινμπρουκ, στο οποίο αναφέρει ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου του είχε πει το 2009 πως «δεν ήταν βέβαιος εάν πράγματι ήθελε να κερδίσει τις εκλογές».

Οι δηλώσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Π.Παναγιωτόπουλος, «αποδεικνύουν ότι ο Γ.Παπανδρέου ήξερε την κατάσταση της οικονομίας και συνειδητά επέλεξε να παραπλανήσει και να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό».

«Ηταν συνειδητή επιλογή του να πει ψέματα» συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, και ακολούθως έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επένδυση της Cosco αντιπαραθέτοντάς τις με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, πρόβαλε βίντεο με αρνητική αναφορά του κ. Παπανδρέου απέναντι στο ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ αλλά και δηλώσεις σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του κ. Φίλιππου Σαχινίδη και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετεκλογικά για το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης.

Σε ό,τι αφορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του κ. Σαμαρά το Μάιο του 2009, με εκτίμηση για το έλλειμμα στο 4,4%, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ τότε ως υπουργός Πολιτισμού δεν συμμετείχε στην κυβερνητική επιτροπή και ούτε είχε πρόσβαση στους οικονομικούς στόχους.

Μετέφερε, είπε, τις προβλέψεις για τις οποίες είχε ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σε ερώτηση εάν συνεπώς ο τότε Υπουργός κ. Γιάννης Παπαθανασίου είχε πει ψέματα για το έλλειμμα, απάντησε ότι δεν κατηγορεί κανέναν ότι είπε ψέματα και ότι η ενημέρωση που υπήρχε τότε στην κυβέρνηση ήταν αυτή και μετά μεσολάβησε η έκρηξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε εκτίναξη και άλλα ελλείμματα στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την αρχή μεθόδευσε την προσφυγή στο ΔΝΤ και την τριμερή επιτήρηση. Γι’ αυτό δεν πήρε εγκαίρως τα μέτρα που είχε προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς» είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «κάτω από το άγχος της εσωκομματικής του μοναξιάς παρεκτρέπεται σε επιθέσεις εναντίον της ΝΔ και του αρχηγού της, διαστρεβλώνοντας τις οικονομικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Καλούμε τον Γιώργο Παπάκωνσταντίνου να απολογηθεί για το παγκόσμιο βραβείο αναποτελεσματικότητας» πρόσθεσε και απηύθυνε πρόσκληση για δημόσια συζήτηση ενώπιον δημοσιογράφων για το πρόγραμμα της ΝΔ.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε από την αρχή στόχο την προσφυγή στο ΔΝΤ είπε ότι «δεν κάνουμε θεωρίες συνωμοσίας» και ότι «κάποιοι είχαν κάνει την επιλογή τους πολύ νωρίτερα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας, επεσήμανε πως μόνη λύση είναι η ανάπτυξη και σημείωσε πως στον πληθωρισμό, τη μείωση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, στην αύξηση των εσόδων και στην ανεργία οι προβλέψεις της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώθηκαν.

Τέλος με αφορμή δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Αμύνης κ. Πάνου Μπεγλίτη ότι από το πρόγραμμα των εξοπλισμών ορισμένοι έκαναν καριέρες και περιουσίες, καθώς και σχετική απάντηση που έδωσε επ’αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας να πει αυτά που ξέρει σ’ αυτούς που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.