Ούγκο Τσάβες Πρέπει να υπερασπιστούμε τον πρόεδρο Κορία

Η κυβέρνηση του Τσάβες ανέφερε ότι, ο Κορέα επιβεβαίωσε στον ομόλογό του και σύμμαχό του πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι οι ταραχές που σημειώνονται στον Ισημερινό συνιστούν πραξικόπημα σε βάρος του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κάλεσε σήμερα τους «λαούς» της Alba, του αντιφιλελεύθερου, λατινοαμερικάνικου μπλοκ, και της Unasur, της Ένωσης των νοτιοαμερικανικών κρατών, να υπερασπιστούν τον πρόεδρο του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορία, ο οποίος κατήγγειλε ότι έγινε απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του.

«Προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Κορία. Γρηγορείτε λαοί της μπολιβαριανής Συμμαχίας! Γρηγορείτε λαοί της Unasur! Ζήτω ο Κορία!» γράφει ο Τσάβες στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η κυβέρνηση του Τσάβες ανέφερε εξάλλου ότι ο Κορία επιβεβαίωσε στον ομόλογό του και σύμμαχό του πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι οι ταραχές που σημειώνονται στον Ισημερινό συνιστούν πραξικόπημα σε βάρος του.

H Alba, η Μπολιβαριανή Συμμαχία για την Αμερική, ιδρύθηκε το 2004 από την Κούβα και τη Βενεζουέλα. Μέλη της είναι επίσης η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Νικαράγουα, η Ονδούρα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Σεντ Βίνσεντ και η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Η Unasur δημιουργήθηκε το 2008 στη Βραζιλία. Είναι η οικονομική και πολιτική ένωση των 12 χωρών της Νότιας Αμερικής. Η έδρα της βρίσκεται στο Κουίτο και ο Ραφαέλ Κορέα αυτήν την περίοδο ασκεί την εναλασσόμενη προεδρία της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος