Ζητείται από τα κόμματα συναίνεση για τα ΑΕΙ

Διακομματική επιτροπή συγκροτεί το υπουργείο Παιδείας για να συντονίσει τον διάλογο που ξεκίνησε για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Ηδη η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (φωτογραφία) έστειλε χθες επιστολή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη σύσταση της επιτροπής. Επιστολή στάλθηκε στους προέδρους των κομμάτων ΠαΣοΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, στην Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων και στο νεοσύστατο κόμμα του κ.

Διακομματική επιτροπή συγκροτεί το υπουργείο Παιδείας για να συντονίσει τον διάλογο που ξεκίνησε για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας.

Ηδη η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (φωτογραφία) έστειλε χθες επιστολή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη σύσταση της επιτροπής. Επιστολή στάλθηκε στους προέδρους των κομμάτων ΠαΣοΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, στη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, στην Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων και στο νεοσύστατο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη Δημοκρατική Αριστερά. Οι πολιτικοί αρχηγοί προσκαλούνται να ορίσουν, μέσα σε 10 ημέρες, τον εκπρόσωπο του κόμματός τους, καθώς και τον αναπληρωτή του (μέλη του Εθνικού ή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην Εθνική Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία, η οποία και θα λειτουργήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της βουλευτικής περιόδου. «Η κυβέρνηση με αίσθημα ευθύνης προωθεί ένα συνολικό πρόγραμμα αναβάθμισης της Παιδείας, με έμφαση και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί το κορυφαίο επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης» τονίζει στην επιστολή της η κυρία Διαμαντοπούλου. Και προσθέτει: «Στόχος μας είναι, μετά από ευρύ, ενδελεχή και ουσιαστικό διάλογο, πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις, να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ευρύτατης δυνατής αποδοχής, που θα ανοίξει νέους δρόμους για τριτοβάθμια εκπαίδευση ποιοτική, καινοτόμο και ικανή να εγγυάται σπουδές με αξία για τις νέες γενιές της πατρίδας μας. Είναι προφανές ότι η συμβολή όλων των κομμάτων σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk