Εξι εισαγγελείς στο κυνήγι του οικονομικού εγκλήματος

Η αύξηση της εγκληματικότητας και του οικονομικού εγκλήματος, αλλά και των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, οδήγησαν την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου να προχωρήσει στη σύσταση νέων τμημάτων στην μεγαλύτερη Εισαγγελία της χώρας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Αμεση προτεραιότητα για την Εισαγγελία Αθηνών αποτελεί η πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς στο Δημόσιο. Για τον λόγο αυτόν το τμήμα …

Εξι εισαγγελείς  στο κυνήγι του  οικονομικού  εγκλήματος | tovima.gr

Η αύξηση της εγκληματικότητας και του οικονομικού εγκλήματος, αλλά και των υποθέσεων διαφθοράς στο Δημόσιο, οδήγησαν την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου να προχωρήσει στη σύσταση νέων τμημάτων στην μεγαλύτερη Εισαγγελία της χώρας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Αμεση προτεραιότητα για την Εισαγγελία Αθηνών αποτελεί η πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς στο Δημόσιο. Για τον λόγο αυτόν το τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος στελεχώθηκε με έξι εισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με οικονομικές υποθέσεις, υποθέσεις διαφθοράς, καθώς και παράνομες ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων.

Οι έξι εισαγγελείς μαζί με την κυρία Ράικου θα συγκεντρώνονται μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να ανταλλάσσουν απόψεις και να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ παράλληλα κάθε ενέργειά τους θα καταγράφεται σε «ηλεκτρονικό ημερολόγιο». Επιπρόσθετα οι εισαγγελείς θα είναι σε άμεση συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αλλά και τη Εurojust.

Επίσης θα υπάρχει εισαγγελέας ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις ενδο-οικογενειακής βίας, ενώ άλλος συνάδελφός του θα ασχολείται με θέματα περιβάλλοντος και πολιτιστικών αγαθών. Μάλιστα στην αρμοδιότητα του τελευταίου εισαγγελέα εμπίπτουν υποθέσεις υγειονομικών παραβάσεων, αρχαιοκαπηλίας, καταπατήσεων αλλά και της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, η οποία καθημερινά αυξάνεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk