ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ

Ψιλικατζήδες

Ρισκάρω μια πρόβλεψη. Η ανυπακοή θα προκύψει από τους «μεσαίους» της σημερινής παρακμής. Λάθος, σύντροφε, η εκτίμηση η πολιτική. Οι προλετάριοι τρομοκρατημένοι και διαρκώς υποταγμένοι. Μη μιλάς. Μπορούν και χωρίς εμάς. Εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν στην ουρά. Σαν πιράνχας θα μας αρπάξουν τη δουλειά. Με πεντακόσια και ακόμη λιγότερα απ΄ αυτά. Για ένα κομμάτι ψωμί. Να φάει το δικό μου το παιδί. Οι φορτηγατζήδες έκαναν την αρχή. Θα ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες που τραμπαλίζονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς προοπτική.

Ρισκάρω μια πρόβλεψη. Η ανυπακοή θα προκύψει από τους «μεσαίους» της σημερινής παρακμής. Λάθος, σύντροφε, η εκτίμηση η πολιτική. Οι προλετάριοι τρομοκρατημένοι και διαρκώς υποταγμένοι. Μη μιλάς. Μπορούν και χωρίς εμάς.

Εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν στην ουρά. Σαν πιράνχας θα μας αρπάξουν τη δουλειά. Με πεντακόσια και ακόμη λιγότερα απ΄ αυτά. Για ένα κομμάτι ψωμί. Να φάει το δικό μου το παιδί. Οι φορτηγατζήδες έκαναν την αρχή. Θα ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες που τραμπαλίζονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς προοπτική. Χωρίς οργάνωση και συνωμοσία συνδικαλιστική. Αποφασισμένοι να χορέψουν την εξουσία στο ταψί. Δεν θα πληρώνουν τον ΦΠΑ. Δεν θα πληρώνουν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ Δεν θα ξεπληρώνουν δάνεια τραπεζικά. Και μπορεί ούτε τους φόρους, ούτε καν την περαίωση από την οποία ο Παπακωνσταντίνου ευελπιστεί να κλείσει κάπως η μαύρη τρύπα η καταστροφική. Και αν πάρει επικές διαστάσεις παρανομίας μαζικής, ε τότε η κατάσταση ανεξέλεγκτη και εφιαλτική. Γιατί δεν θα βγουν στους δρόμους όπως οι αναρχικοί. Γιατί ένα τόσο μεγάλο πλήθος αγκαλιάζει την κοινωνία την ελληνική. Τότε σε απόλυτη παραλυσία η κρατική μηχανή. Τότε η μάνα θα χάνει το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τότε θ΄ αλλάξουν όλα σε μια στιγμή. Κι αυτή η ανυπακοή γιατί ο μικρομεσαίος, σε αντίθεση με τον σκλάβο των πεντακοσίων και τον άνεργο του περιθωρίου, έχει στην άκρη το κατιτίς. Γιατί ο μικρομεσαίος, ως απόλυτη αξία του συστήματος, είναι πολιτικά παντελώς απενοχοποιημένος, Τουτέστιν, ούτε αναρχικός, ούτε κουκουλοφόρους, ούτε κομμουνιστής. Γιατί ο μικρομεσαίος είναι η απόλυτη μονάδα η οικονομική. Γιατί είναι ο βασικός πελάτης πότε της γαλάζιας και πότε της πράσινης κομματικής γραμμής. Το δικό τους το παιδί. Αυτός ο μετακινούμενος ζελές μπορεί σε κακό να τους βγει. Και μπορεί πατροκτονία να συντελεστεί. Με προίκισες, τις απάτες μου τις ανέχτηκες και τώρα μ΄ εγκατέλειψες. Η επανάσταση του ψιλικατζή. Αν αυτό συμβεί, η τρόικα θα πει: Ο Θεός να τους λυπηθεί!

ddanikas@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk