ΑΠΟΨΗ

Δεν λύνει το πρόβλημα

Για να είναι αποτελεσματικό ένα πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας πρέπει να αρχίσει από την εγκυμοσύνη και από την παιδική ηλικία. Το σημαντικότερο; Πώς θα πείσουμε τις Ελληνίδες να θηλάζουν. Η έλλειψη θηλασμού υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Λιγότερες από δέκα στις 100 ελληνίδες μητέρες θηλάζουν επαρκώς τα παιδιά τους, ενώ στη Σουηδία το 80% των μητέρων θηλάζει τα παιδιά για έξι ή και 12 μήνες. Τα junkfood είναι προβληματική επιλογή για τα παιδιά. Εμπεριέχουν ουσίες ενεργειακής πυκνότητας και αυξάνουν την παχυσαρκία, τη χοληστερίνη, την πίεση.

Δεν λύνει  το πρόβλημα | tovima.gr

Για να είναι αποτελεσματικό ένα πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας πρέπει να αρχίσει από την εγκυμοσύνη και από την παιδική ηλικία. Το σημαντικότερο; Πώς θα πείσουμε τις Ελληνίδες να θηλάζουν. Η έλλειψη θηλασμού υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Λιγότερες από δέκα στις 100 ελληνίδες μητέρες θηλάζουν επαρκώς τα παιδιά τους, ενώ στη Σουηδία το 80% των μητέρων θηλάζει τα παιδιά για έξι ή και 12 μήνες. Τα junkfood είναι προβληματική επιλογή για τα παιδιά. Εμπεριέχουν ουσίες ενεργειακής πυκνότητας και αυξάνουν την παχυσαρκία, τη χοληστερίνη, την πίεση. Η απαγόρευσή τους ή η αύξηση της τιμής των προϊόντων αυτών δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Εκείνο που χρειάζεται είναι η κατάλληλη αγωγή, κάτι που πρέπει να αρχίσει επιτέλους το αρμόδιο υπουργείο.

Ο κ. Αντώνης Καφάτος είναι ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk