Τέλη του 2011 η ανάκαμψη στο λιανεμπόριο

Η αγορά της λιανικής θα συνεχίσει να υποχωρεί εφέτος, προτού αρχίσει να ανακάμπτει δειλά στα τέλη του 2011, με την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο θα εκτελείται κανονικά, εκτίμησε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Θ. Βάρδας. Μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής, όπως η γερμανική Αldi και η γαλλική Fnac, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αποσύρονται από την Ελλάδα, ενώ η αλυσίδα σουπερμάρκετ Ατλάντικ έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Τέλη του 2011  η ανάκαμψη  στο λιανεμπόριο | tovima.gr

Η αγορά της λιανικής θα συνεχίσει να υποχωρεί εφέτος, προτού αρχίσει να ανακάμπτει δειλά στα τέλη του 2011, με την προϋπόθεση ότι το μνημόνιο θα εκτελείται κανονικά, εκτίμησε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) κ. Θ. Βάρδας.

Μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής, όπως η γερμανική Αldi και η γαλλική Fnac, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αποσύρονται από την Ελλάδα, ενώ η αλυσίδα σουπερμάρκετ Ατλάντικ έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης. «Νομίζω ότι η μείωση (του τζίρου) θα είναι γύρω στο 7% με 10% και το μεγαλύτερο τμήμα οφείλεται στην αρνητική ψυχολογία του κόσμου» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Reuters. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας δείχνουν μείωση 6% κατά μέσον όρο του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο για τον Ιούνιο στα πολυκαταστήματα, στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων, οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης-υπόδησης και στα βιβλιοπωλεία.

Ο κ. Βάρδας προέβλεψε σταθεροποίηση του κλάδου ως τα μέσα του 2011 και μικρή ανάκαμψη στο τέλος του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk