Πτώση 17,23% στα κέρδη της Jumbo

Πτώση 17,23% στα 79,2 εκατ. ευρώ από 95,7 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Jumbo για την περίοδο που έληξε τον Ιούνιο του 2010, εξαιτίας δύο έκτακτων εισφορών και της ύφεσης στη χώρα. «Η σημαντική μείωση των κερδών μετά φόρων και έκτακτων εισφορών της εταιρείας οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των περιορισμών που τίθενται από τις προβλέψεις των ΔΠΧΑ τα αποτελέσματα της εταιρείας την κλειόμενη χρήση επιβαρύνθηκαν με τα ποσά δύο έκτακτων εισφορών» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πτώση 17,23% στα κέρδη της Jumbo | tovima.gr

Πτώση 17,23% στα 79,2 εκατ. ευρώ από 95,7 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Jumbo για την περίοδο που έληξε τον Ιούνιο του 2010, εξαιτίας δύο έκτακτων εισφορών και της ύφεσης στη χώρα.

«Η σημαντική μείωση των κερδών μετά φόρων και έκτακτων εισφορών της εταιρείας οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των περιορισμών που τίθενται από τις προβλέψεις των ΔΠΧΑ τα αποτελέσματα της εταιρείας την κλειόμενη χρήση επιβαρύνθηκαν με τα ποσά δύο έκτακτων εισφορών» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα σημείωσε πωλήσεις 487,33 εκατ. ευρώ σε σχέση με 467,81 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση 4,17%.

Αν και η σχολική περίοδος σημαδεύτηκε από την αρρυθμία που προκάλεσε η απεργία των φορτηγών, ο όμιλος αναμένεται να διατηρήσει για το τρίμηνο τις πωλήσεις σχεδόν στα περυσινά επίπεδα. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις των καταστημάτων του υπάρχοντος δικτύου. Στην προσπάθεια εξισορρόπησης του χαμένου τζίρου η διοίκηση της εταιρείας προχωρεί ταχύτατα στην έναρξη των έξι νέων καταστημάτων που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα χρήση, ενώ έχει λάβει τη στρατηγική απόφαση να μην προβεί σε αύξηση των τιμών της λόγω της αλλαγής του ΦΠΑ σε 23%. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με τις πληθωριστικές πιέσεις από την Ασία, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το μεικτό περιθώριο κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Τέλος, σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου μέρισμα 0,189 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk