αντιεξουσιαστικά

Εχει αλλάξει τις προτεραιότητές της η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ύστερα από την καθυστέρηση της κυβέρνησης να αποφασίσει για το τι θα πράξει με τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες και πλέον, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εγκαταλείπει την πρόταση για την εξαγορά του 70% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους συμβούλους Lazard, ΗSΒC και Deutsche Βank για να παραδώσουν …

Προτεραιότητες
Εχει αλλάξει τις προτεραιότητές της η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ύστερα από την καθυστέρηση της κυβέρνησης να αποφασίσει για το τι θα πράξει με τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες και πλέον, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εγκαταλείπει την πρόταση για την εξαγορά του 70% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

* * *
Μετά και την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους συμβούλους Lazard, ΗSΒC και Deutsche Βank για να παραδώσουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση της δημόσιας συμμετοχής στις τράπεζες και την αξιολόγηση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή πριν από τα μέσα Νοεμβρίου.

* * *
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο δεν βιάζεται να προχωρήσει στην πώληση μεριδίων στην Αγροτική και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς για τη μεν πρώτη χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση- ενδεχομένως υψηλότερη από τις υπάρχουσες εκτιμήσεις-, για δε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι σημερινές τιμές κρίνονται χαμηλές για πώληση.

* * *
Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση του Δημοσίου οδηγεί τη διοίκηση της Πειραιώς στην αναζήτηση άλλων λύσεων για τη μεγέθυνση του ομίλου.

Η ανακοίνωση…
Δεν θέλουμε να κακοκαρδίσουμε τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Γ. Ανωμερίτη, αλλά με τέτοιες ανακοινώσεις όπως η χθεσινή, με την οποία μας ενημερώνει ότι οι ναυτιλιακοί φορείς της χώρας είναι ικανοποιημένοι με τον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων του νέου υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια…

* * *
Θα ήταν προτιμότερο να μας πουν οι ίδιοι οι ναυτιλιακοί φορείς της χώρας αν είναι ή αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τη νέα αυτή εξέλιξη, όχι ως προς το σκέλος του βαθμού της ικανοποίησής τους αλλά ως προς το σκέλος της όποιας επίσημης ανακοίνωσης αυτής καθ΄ αυτής.

* * *
Το να μαθαίνουμε, π.χ., ότι θεσμικοί φορείς όπως η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών ή το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι ξετρελαμένοι από τη νέα αυτή εξέλιξη από τον κ. Ανωμερίτη δεν είναι μεν κακό, πλην όμως είναι μια ενημέρωση που ανήκει στη σφαίρα του παραπολιτικού σχολίου…

… και η πληροφορία
Δηλαδή, το να κάνεις τώρα την «καρατσεκαρισμένη» πληροφορία σου δελτίο Τύπου μάλλον είναι μια υπερβολική αντίδραση κάποιου ο οποίος σπεύδειάγνωστο για ποιους λόγους (λέμε τώρα…)- να προκαταλάβει θεσμούς και όργανα.

* * *
Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο κ. Ανωμερίτης, ο οποίος, όπως και ο ίδιος λέει, υπήρξε παλαιός υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν έχει δικαίωμα να έχει θέση και άποψη. Κάθε άλλο. Εν προκειμένω όμως ο κ. Ανωμερίτης δεν καταθέτει τη δική του θέση, αλλά μας λέει τι πιστεύουν οι άλλοι.

Μήνυμα
Ο πρόεδρος της ΜΙG κ. Α. Βγενόπουλος (σκίτσο), κατά τη διάρκεια των χθεσινών εγκαινίων του μοναδικού ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος στην Αλβανία από τον όμιλο Υγεία, ανέφερε ότι «θέλω να στείλω ένα μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η Αλβανία είναι μια χώρα φιλική προς ξένες επενδύσεις» και παράλληλα ευχαρίστησε «την ελληνική κυβέρνηση που ενθαρρύνει τους μεγάλους ομίλους να επενδύουν σε χώρες φιλικές προς επενδύσεις, όπως η Αλβανία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk