Η τελευταία νύχτα του Φρανσουά Μιτεράν

«Αντάτζιο» ή «Ο Μιτεράν, το μυστικό και ο θάνατος»: Αυτός είναι ο τίτλος μιας πρωτότυπης και ιδιότυπης θεατρικής ιστορίας με «ήρωα» τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν (φωτογραφία), που έγραψε και θα σκηνοθετήσει την άνοιξη στο Παρίσι ο διευθυντής του Θεάτρου Οντεόν Ολιβιέ Πυ. Πρόκειται για μια παράσταση που αφορά την τελευταία νύχτα του 21ου γάλλου προέδρου, τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου 1996 και πραγματεύεται τις σκέψεις του γύρω από τον θάνατο- και όχι μόνον: η αρρώστια, η γνώση της και η αναμονή, τα ερωτήματα, οι απαντήσεις, οι λύσεις και η φιλοσοφική διάσταση του κόσμου θα βρουν τη θέση τους στο έργο του Πυ.

«Αντάτζιο» ή «Ο Μιτεράν, το μυστικό και ο θάνατος»: Αυτός είναι ο τίτλος μιας πρωτότυπης και ιδιότυπης θεατρικής ιστορίας με «ήρωα» τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν (φωτογραφία), που έγραψε και θα σκηνοθετήσει την άνοιξη στο Παρίσι ο διευθυντής του Θεάτρου Οντεόν Ολιβιέ Πυ. Πρόκειται για μια παράσταση που αφορά την τελευταία νύχτα του 21ου γάλλου προέδρου, τη νύχτα της 8ης Ιανουαρίου 1996 και πραγματεύεται τις σκέψεις του γύρω από τον θάνατο- και όχι μόνον: η αρρώστια, η γνώση της και η αναμονή, τα ερωτήματα, οι απαντήσεις, οι λύσεις και η φιλοσοφική διάσταση του κόσμου θα βρουν τη θέση τους στο έργο του Πυ. Μια παράσταση που αρχίζει και τελειώνει μέσα στο 1995-όταν ο 30χρονος τότε σκηνοθέτης έκανε απεργία πείνας για να καταγγείλει τη γαλλική απάθεια απέναντι στον πόλεμο της Σερβίας και ο Φρανσουά Μιτεράν πάλευε με την ασθένειά του. Βασισμένος σε βιογραφίες, κείμενα, σχόλια, συζητήσεις και συνεντεύξεις του, ο Πυ επιχειρεί μια σκιαγράφηση του ανδρός και των μεγάλων μυστικών της ζωής, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει τα χρόνια της προεδρίας του, από το 1981 ως το 1995.

«Πέντε-έξι ηθοποιοί για τριάνταπερίπουρόλους» λέει ο διευθυντής του Οντεόν ότι χρειάζονται για την παράσταση που ονειρεύεται: στο σύνολό τους, ηθοποιοί και ρόλοι (ο θίασος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί), μέσα από μια κυκλική διαδικασία, θα εναλλάσσονται επί σκηνής σαν να συμμετέχουν σε μια λειτουργία. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 16 Μαρτίου του 2011- παραστάσεις ως τις 10 Απριλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk