Χιλή Οι μεταλλωρύχοι ίσως απεγκλωβιστούν συντομότερα από ό,τι υπολογιζόταν

Οι διασώστες που επιχειρούν προκειμένου να φέρουν τους παγιδευμένους άνδρες στην επιφάνεια της γης, λένε ότι ένα από τα τρυπάνια, έχει σπάσει 50 μέτρα πέτρας μέσα σε 24 ώρες. Αν η επιχείρηση συνεχιστεί σε αυτούς τους ρυθμούς, υπολογίζουν ότι θα καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους μεταλλωρύχους μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι μεταλλωρύχοι μπορεί να βγουν νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν σύμφωνα με τους επικεφαλής της επιχείρησης που έχει στηθεί για τους 33 εγκλωβισμένους.

Οι διασώστες που επιχειρούν προκειμένου να φέρουν τους παγιδευμένους άνδρες στην επιφάνεια της γης, λένε ότι ένα από τα τρυπάνια, έχει σπάσει 50 μέτρα πέτρας μέσα σε 24 ώρες. Αν η επιχείρηση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, υπολογίζουν ότι θα καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τους μεταλλωρύχους μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Οι διασώστες προειδοποίησαν όμως ότι ακόμη και σε αυτό το σημείο της επιχείρησης μπορεί να συναντήσουν προβλήματα ενώ κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν ότι οι μεταλλωρύχοι δεν θα έχουν απεγκλωβιστεί πριν τον Νοέμβριο.

Ο επικεφαλής Αντριου Σούγκαρετ δήλωσε ότι η πρόοδος της επιχείρησης «είναι σε πολύ καλό δρόμο και αυτό το κομμάτι της διάνοιξης βαίνει πολύ καλώς».

Οι συγγενείς των μεταλλωρύχων που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή, δεν κρατήθηκαν και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις άκουσαν τις ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk