Συναγερμός στην ΕυρώπηΑποκαλύφθηκαν σχέδια της Αλ Κάιντα για επιθέσεις στη Γηραιά Ηπειρο

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης, οι οποίες κατάφεραν να ανακαλύψουν σχέδια της Αλ Κάιντα για σειρά επιθέσεων σε πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ωστόσο το επίπεδο συναγερμού είναι υψηλό και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης, οι οποίες κατάφεραν να ανακαλύψουν σχέδια της Αλ Κάιντα για σειρά επιθέσεων σε πόλεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το BBC, εκτιμάται ότι μέλη της τζιχάντ σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν καταδρομικές επιθέσεις με στόχο να πάρουν ομήρους και στη συνέχεια να τους εκτελέσουν, όπως είχε γίνει με την κατάληψη των δύο ξενοδοχείων στη Βομβάη της Ινδίας το 2008.

Το σχέδιο αυτό της Αλ Κάιντα εκτιμάται ότι βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του στάδια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο το επίπεδο συναγερμού είναι υψηλό και οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή υπό το φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επιθέσεις φέρεται να σχεδιάζονταν από φανατικούς ισλαμιστές στο Πακιστάν και σκόπευαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με ομάδες κομάντο, καλά οπλισμένους που θα προκαλούσαν χάος στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Δύσης, όπως αναφέρει το BBC, δεν σκόπευαν να δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, όμως διαρροές στον αμερικάνικο τύπο είχαν σαν αποτέλεσμα τη γνωστοποίηση του γεγονότος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk