ΟλλανδίαΣε συμφωνία για κυβέρνηση μειοψηφίας κατέληξαν τα τρία δεξιά κόμματα

Τα τρία κέντρο-δεξιά κόμματα της Ολλανδίας συμφώνησαν το βράδυ της Τρίτης να σχηματίσουν κυβέρνηση, δήλωσε ο ηγέτης των φιλελευθέρων Μαρκ Ρουτ στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πρώτη κυβέρνηση μειοψηφίας μεταπολεμικά. Η συμφωνία έγινε μεταξύ των Φιλελευθέρων (VVD), των Χριστιανοδημοκρατών CDA και του PVV του Χερτ Βίλντερς.

<b>Ολλανδία</b>Σε συμφωνία για κυβέρνηση μειοψηφίας κατέληξαν τα τρία δεξιά κόμματα | tovima.gr

Τα τρία κέντρο-δεξιά κόμματα της Ολλανδίας συμφώνησαν χθες το βράδυ να σχηματίσουν κυβέρνηση, δήλωσε ο ηγέτης των φιλελευθέρων Μαρκ Ρουτ στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πρώτη κυβέρνηση μειοψηφίας μεταπολεμικά.

H συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από πολιτικό αδιέξοδο τριών μηνών. Οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες του κόμματος των φιλελευθέρων VVD και το κόμμα των χριστιανοδημοκρατών CDA κατέληξαν σε συμφωνία για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας, την πρώτη του είδους που σχηματίζεται στην Ολλανδία από το 1939, με την υποστήριξη του κόμματος της Ελευθερίας PVV -η ατζέντα του οποίου ήταν κυρίως αντι-ισλαμική.

Το PVV θα στηρίξει αλλά δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση. Από κοινού, τα τρία κόμματα ελέγχουν 76 έδρες σε σύνολο 150 στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Ο Ρουτ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα παρουσιαστεί στα μέλη των κομμάτων σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk