ΙνδονησίαΡοκ μπάντες μποϋκοτάρουν … τον καπνό

Οι Smashing Pumpkins και οι Stererophonics, καλούνται από τις αντικαπνιστικές οργανώσεις να μποϋκοτάρουν ένα μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ινδονησία, χορηγός του οποίου είναι μία καπνοβιομηχανία

Ροκ μπάντες, όπως οι Smashing Pumpkins και οι Stereophonics, καλούνται από τις αντικαπνιστικές οργανώσεις να μποϋκοτάρουν ένα μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην Ινδονησία, χορηγός του οποίου είναι μία καπνοβιομηχανία.

«Εφόσον η εκδήλωση χρηματοδοτείται από καπνοβιομηχανία, όλα τα γκρουπ που συμμετέχουν θα πρέπει να ξέρουν ότι συμβάλλουν στη διάδοση του καπνίσματος στους νέους», δήλωσε ο Μάθιου Μάιερς, πρόεδρος της Εκστρατείας Προστασίας των Παιδιών από το Κάπνισμα, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.
Η οργάνωση καλεί τα 14 γκρουπ του προγράμματος να ακυρώσουν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ Java Rockin’Land, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Τζακάρτα και θεωρείται το μεγαλύτερο ροκ φεστιβάλ της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η καπνοβιομηχανία Gudang Garam, μία από τις μεγαλύτερες της Ινδονησίας, όπου το ποσοστό των καπνιστών ανέρχεται στο 60% του πληθυσμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk