Παγκόσμιος ο Κλασικός Μαραθώνιος

Για τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο η επιτυχία του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Κυριακή 31 Οκτωβρίου)- διοργάνωση που έχει εφέτος χαρακτήρα επετειακό καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.)αποτελεί προσωπικό στοίχημα αλλά και κεντρική επιλογή του υπουργείου. Η παρουσία του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο της Αθήνας ήλθε να το υπογραμμίσει, ενώ ο ίδιος έσπευσε να εξηγήσει την επιλογή του. «Από …

Για τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο η επιτυχία του 28ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Κυριακή 31 Οκτωβρίου)- διοργάνωση που έχει εφέτος χαρακτήρα επετειακό καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.)αποτελεί προσωπικό στοίχημα αλλά και κεντρική επιλογή του υπουργείου. Η παρουσία του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο της Αθήνας ήλθε να το υπογραμμίσει, ενώ ο ίδιος έσπευσε να εξηγήσει την επιλογή του. «Από τη μεριά μας αναγνωρίσαμε ότι ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που μπορεί να συνδέσει όλες τις αρμοδιότητες του υπουργείου κάτω από μια κοινή προσπάθεια:τον Αθλητισμό,τον Πολιτισμό αλλά και τον Τουρισμό» τόνισε ο κ. Γερουλάνος και πρόσθεσε: «Εκτός από τα προφανή οικονομικά οφέλη που μια τέτοια διοργάνωση μπορεί να φέρει στη χώρα μας, ο αγώνας συμβολίζει κάτι πολύ πιο ισχυρό. Βασικές αξίες που πρεσβεύουμε ως Ελληνες σε όλον τον κόσμο.Την αξία της δημοκρατίας,την αξία να αγωνίζεσαι για αυτά που πιστεύεις, την αξία να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τις αντοχές για να πετύχεις τους στόχους σου».

Τα οικονομικά οφέλη από τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου, που και εφέτος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, αποκάλυψε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα κ. Κώστας Παναγόπουλος που έκανε λόγο για εισροή 25 εκατ. ευρώ κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων και του αγώνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την απορία του για το ότι στους διεθνείς μαραθώνιους ως πρόσφατα δεν υπήρχε καμία αναφορά στην παράδοση που τους γέννησε. «Σήμερα σε κάθε μεγάλο Μαραθώνιο σε όλον τον κόσμο υπάρχει η παρουσία του Κλασικού και παντού αναγνωρίζεται η σύνδεση με την παράδοση που τον γέννησε. Το πιο σημαντικό είναι ότι από τη στιγμή που δηλώσαμε παρουσία δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να αγκαλιάσουν οι ξένοι αυτή τη σύνδεση. Λες και την περίμεναν χρόνια» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού που υποσχέθηκε ότι «εφέτος δεν είναι απλώς μια επετειακή γιορτή αλλά ένας άλλος τρόπος για να βλέπουμε αυτή την παράδοσή μας».

Εφέτος, παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο, θα διοργανωθεί στην Αθήνα (28-29 Οκτωβρίου) το Παγκόσμιο Συνέδριο της ΑΙΜS (Διεθνής Ενωση Μαραθωνίων), έκθεση για τον Κλασικό Μαραθώνιο και μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στο Ζάππειο, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής, στις καινοτομίες της εφετινής διοργάνωσης συγκαταλέγονται « η διεθνής κατοχύρωση του λογότυπου του ΚΜΑ, η κατασκευή του αναμνηστικού μεταλλίου ειδικά για την επέτειο των 2.500 χρόνων, η αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου».

Χορηγός του αγώνα για 10η χρονιά είναι η Αlpha Βank. «Εξι χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνεχίζουμε και χαιρόμαστε που κάθε χρόνο ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών φέρνει και κάτι καινούργιο» τόνισε ο γενικός διευθυντής της τράπεζας κ. Γιώργος Αρώνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk