Βολές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Καραμανλή

«Ο κ. Καραμανλής υπεξέφυγε την απάντηση στην ιστορία, ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις ανταλλαγές» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπετενιώτης σχολιάζοντας την επιστολή Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο κ. Καραμανλής υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών με το να λέει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, δήλωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Βολές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά Καραμανλή | tovima.gr

«Ο κ. Καραμανλής υπεξέφυγε την απάντηση στην ιστορία, ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις ανταλλαγές» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπετενιώτης σχολιάζοντας την επιστολή Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ. Μπετενιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι, ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Ο κ. Καραμανλής δεν προσέφερε κάποιο στοιχείο, απέφυγε την ουσία, και υπεξέφυγε την απάντηση στην ιστορία. Τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για τις ανταλλαγές, που αναφέρουν -όπως το καταλαβαίνει ο καθένας μας- κάποια τιμή, έχουν μια εκτίμηση του ΣΟΕ, και μια εκτίμηση των ΔΟΥ».

»Αν αθροίσουμε τις τιμές που αναφέρονται στα συμβόλαια, στα 31 συμβόλαια, θα δούμε ότι το ποσό αγγίζει τα πάνω από 110. εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό δεν είναι ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τα κτήματα αυτά; Τα ακίνητα αυτά είναι δημόσια περιουσία και ανταλλάχθηκε με χιλιοστά νερού λίμνης με τη Μονή Βατοπαιδίου».

Από την πλευρά του ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Η Προανακριτική Επιτροπή (σ.σ.: για το Βατοπαίδι) και η Δικαιοσύνη οφείλουν πάνω από όλα να ανοίξουν τους λογαριασμούς της μονής σε Ελλάδα και Κύπρο».

Υποστήριξε ότι ο κ. Καραμανλής υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών με το να λέει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και συμπλήρωσε: «Δεν σημαίνει τίποτε» για τον πρώην πρωθυπουργό «ότι στον κ. Αγγέλου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για την υπόθεση;».

Επί της διαδικασίας, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως αποτελεί βαθιά του πίστη ότι ο Κ. Καραμανλής έπρεπε να πάει στην Προανακριτική και πως το ότι δεν το έπραξε συνιστά υποβάθμιση εκ μέρους του της δημοκρατικής λειτουργίας. Επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του προέδρου της επιτροπής -τον οποίο χαρακτήρισε «εξαίρετο νέο συνάδελφο», αποδίδοντας αυτόν τον ενθουσιασμό, στην απειρία του.

Ο πρόεδρος Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επισήμανε ότι υπήρξαν ανταλλαγές, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν ευθύνες και υπουργών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είδαν το λάθος τους και ανακάλεσαν και επέμεινε στο άνοιγμα των λογαριασμών της μονής.

«Πρέπει να βγει στο φως όλη η αλήθεια και να καταλογιστούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, έξω από κομματικές σκοπιμότητες, έξω από οτιδήποτε άλλο. Αλλά πρέπει για κάποια ζητήματα που απασχόλησαν τελευταία την κοινή γνώμη να υπάρξει διαφάνεια, μη τυχόν και αυτή η χώρα κάνει μία νέα αρχή σε ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk