Χάρης Παμπούκης Δεν είμαι εμίρης ούτε φακίρης…

«Με παρομοίασαν με… εμίρη, σίγουρα όμως δεν είμαι φακίρηςγια να εξαφανίσω μέσα σε μία νύχτα τα προβλήματα και τις κακοδαιμονίες που μας ταλαιπωρούν». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης περιέγραψε χθες στη Βουλή το θολό επενδυτικό τοπίο που επικρατεί στη χώρα και το οποίο προσδοκά να αλλάξει με το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση και τη διαφάνεια στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων. Διατυπώνοντας αιχμές για την πολυνομία και την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με αιχμή το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο παραπέμπονται υποθέσεις με επενδυτικό ενδιαφέρον, ο κ.

«Με παρομοίασαν με… εμίρη, σίγουρα όμως δεν είμαι φακίρηςγια να εξαφανίσω μέσα σε μία νύχτα τα προβλήματα και τις κακοδαιμονίες που μας ταλαιπωρούν». Με αυτή τη φράση ο υπουργός Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκης περιέγραψε χθες στη Βουλή το θολό επενδυτικό τοπίο που επικρατεί στη χώρα και το οποίο προσδοκά να αλλάξει με το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση και τη διαφάνεια στην υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων. Διατυπώνοντας αιχμές για την πολυνομία και την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με αιχμή το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο παραπέμπονται υποθέσεις με επενδυτικό ενδιαφέρον, ο κ. Παμπούκης είπε χαρακτηριστικά: «Μπλοκάρουν ένα έργο γιατί εκείνη την ώρα το πέταγμα των πουλιών δεν ήταν στη σωστή πορεία και ακυρώνουν μια επένδυση. Πώς θα υπάρξουν δουλειές, αν δεν υπάρχουν επενδύσεις;Ο οιοσδήποτε μπορεί να μπλοκάρει οτιδήποτε! Είμαστε στην κοινωνία του ανεύθυνου». Αν και έσπευσε να δηλώσει ότι ως καθηγητής Νομικής «δεν θα έγραφα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου το ΣτΕ», ωστόσο στηλίτευσε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν. «Δεν μπορώ να αλλάξω πολλά,κάνω όμως μια προσπάθεια οργανωμένη» ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου εισήχθη προς επεξεργασία το επίμαχο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα κατά της γραφειοκρατίας» ώστε να καταστεί η χώρα μας φιλοεπενδυτική.

«Ετσι όπως τα έχουμε κάνει, ουδείς υπουργός θα αναλαμβάνει ευθύνες με τις απειλές των Ειδικών Δικαστηρίων» πρόσθεσε, επισημαίνοντας: «Οταν μπορεί να πάει κάποιος στο Ειδικό Δικαστήριο με το αδίκημα της απιστίας, δεν θα βάλει ποτέ την υπογραφή του». Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε την παρούσα συγκυρία εφάμιλλη σε σημασία με το στοίχημα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και είπε ότι το νομοθέτημα της κυβέρνησης ανταποκρίνεται σε μια γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης. «Είμαι ευαίσθητος σε ό,τι ευνοεί την κίνηση και είμαι απολύτως αναίσθητος σε ό,τι ευνοεί την ακινησία» είπε με χαρακτηριστική έμφαση ο κ. Παμπούκης δηλώνοντας: «Θα είμαι ευτυχής αν καταφέρουμε το επόμενο εξάμηνο-επτάμηνο να προχωρήσουμε κάτι από όλα αυτά». Ο κ. Παμπούκης μίλησε και για τις κυβερνητικές (πολυ)αρμοδιότητες στον τομέα των επενδύσεων. Οπως επισήμανε, «οι αρμοδιότητες είναι σαφείς, επενδύσεις υπάρχουν παντού σε κάθε υπουργείο» και σημείωσε ότι ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης είναι «ο οριζόντιος υπουργός για τις επενδύσεις γενικώς και εγώ ο οριζόντιος υπουργός για τις στρατηγικές επενδύσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk