Κάθειρξη έως 10 χρόνια για ΦΠΑ

Ποινή φυλάκισης για κλοπή ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ που παρακρατούν ορισμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» για την αυτόματη περαίωση, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τις διαδικασίες-«εξπρές» στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται και οι ρυθμίσεις για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που έχουν εγείρει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των κατόχων αυτοκινήτων πενταετίας (1.

Κάθειρξη έως 10 χρόνια για ΦΠΑ | tovima.gr

Ποινή φυλάκισης για κλοπή ΦΠΑ από το πρώτο ευρώ που παρακρατούν ορισμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» για την αυτόματη περαίωση, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τις διαδικασίες-«εξπρές» στην εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται και οι ρυθμίσεις για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που έχουν εγείρει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των κατόχων αυτοκινήτων πενταετίας (1.600.000 ιδιοκτήτες ΙΧ) αλλά και των εμπόρων αυτοκινήτων που θεωρούν ότι η νέα αυτή επιβάρυνση αποτελεί τροχοπέδη για την έξοδο του κλάδου από την κρίση.

Με το νομοσχέδιο επικαιροποιούνται παλαιότερες διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που ουδέποτε εφαρμόστηκαν σε πλήρη μορφή. Επιπλέον απειλούνται με ποινή φυλάκισης όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ και άλλους παρακρατούμενους φόρους από 1 ευρώ έως 3.000 ευρώ, ενώ ποινή κάθειρξης 10 ετών θα επιβάλλεται σε όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ ύψους άνω των 75.000 ευρώ. Στο ίδιο νομοσχέδιο επήλθαν σημαντικές αλλαγές στον ελάχιστο φόρο που θα κληθούν να

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία