ΕΤΒΑ: προσφέρει ελκυστικές τιμές για τα βιομηχανικά της οικόπεδα

Εκπτωση 25% στην αρχική τιμή πώλησης βιομηχανικών και βιοτεχνικών οικοπέδων δίνει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ώστε να προσελκύσει αγοραστές για τα ακίνητα σε ελκυστικές τιμές μέσα στην κρίση. Οι μειώσεις των τιμών πώλησης αφορούν την περίοδο από 1ης Οκτωβρίου ως και 31 Δεκεμβρίου και με αναδρομική ισχύ για αιτήσεις αγοράς οικοπέδων οι οποίες κατατέθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι βιομηχανικές περιοχές στις οποίες θα υπάρξει ποσοστιαία μείωση τιμών επί της αρχικής τιμής πώλησης οικοπέδων είναι οι Αλεξανδρουπόλεως, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας, Λαμίας, Τριπόλεως, Σπερχογείας Καλαμάτας, Μελιγαλά και Σίνδου.

Εκπτωση 25% στην αρχική τιμή πώλησης βιομηχανικών και βιοτεχνικών οικοπέδων δίνει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ώστε να προσελκύσει αγοραστές για τα ακίνητα σε ελκυστικές τιμές μέσα στην κρίση. Οι μειώσεις των τιμών πώλησης αφορούν την περίοδο από 1ης Οκτωβρίου ως και 31 Δεκεμβρίου και με αναδρομική ισχύ για αιτήσεις αγοράς οικοπέδων οι οποίες κατατέθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι βιομηχανικές περιοχές στις οποίες θα υπάρξει ποσοστιαία μείωση τιμών επί της αρχικής τιμής πώλησης οικοπέδων είναι οι Αλεξανδρουπόλεως, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας, Λαμίας, Τριπόλεως, Σπερχογείας Καλαμάτας, Μελιγαλά και Σίνδου.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, η οποία ανήκει στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς από το 2001 όταν και αποκρατικοποιήθηκε, προχωρεί τα τελευταία οκτώ χρόνια σε συνεχείς επενδύσεις για έργα αναβάθμισης των βιομηχανικών περιοχών που βρίσκονται υπό τη διαχείρισή της. Επιπλέον, λειτουργώντας με βάση τη νέα φιλοσοφία που τη διέπει μετά και την εξαγγελία του προγράμματος πράσινης ανάπτυξης στις 18 Φεβρουαρίου 2010 από τον πρόεδρο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλα και την πολιτεία, επιχειρεί να ενισχύσει την αύξηση των επενδύσεων στις βιομηχανικές περιοχές και ειδικότερα σε αυτές που εξασφαλίζουν την αειφόρο και βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ιδρύει, οργανώνει και διαχειρίζεται βιομηχανικές περιοχές παρέχοντας τις υποδομές που είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος των περιοχών αρμοδιότητάς της.

Οι βιομηχανικές περιοχές που έχει ιδρύσει η ΕΤΒΑ από το ξεκίνημά της, στις αρχές της δεκαετίας του 1960 με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, είναι συνολικά 24 και εκτείνονται σε χώρους 34.500 στρεμμάτων, απο τις οποίες τα 18.500 στρέμματα έχουν ήδη διατεθεί σε επιχειρήσεις.

Στις ΒΙΠΕ έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η λογιστική τους αξία και η αξία τους ως ακινήτων βιομηχανικής εκμετάλλευσης είναι πολύ υψηλή.

Σε αυτές ήταν εγκατεστημένες μέχρι πρότινος περίπου 1.300 επιχειρήσεις, αλλά η οικονομική κρίση έχει αρχίσει να μειώνει τον αριθμό τους.

Σε ποιες ΒΙΠΕ πωλούνται φθηνά οικόπεδα
Αλεξανδρούπολης, Αμφισσας, Βόλου (Κεντρική), Βόλου (Παράρτημα), ΒΙΟΠΑ Βόλου, Δράμας, Εδεσσας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας (Σπερχογεία), Καρδίτσας, Κομοτηνής, Κιλκίς, Λαμίας, Λάρισας, Μελιγαλά, Ξάνθης, ΒΙΟΠΑ Ορεστιάδας, Πάτρας, Πέλλας- Ημαθίας (Πετραία), Πρέβεζας, ΒΙΟΠΑ Σαπών Σερρών, Τρίπολης, Φλώρινας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία