Αναβάθμιση διυλιστηρίων από τα ΕΛΛΠΕ

Η αναβάθμιση του Διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2011, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλος στο πρακτορείο Dow Jones. Το διυλιστήριο αναμένεται να κλείσει στα μέσα Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου για τη σύνδεση νέων μονάδων στη λειτουργία του διυλιστηρίου. Στο μεταξύ ο εκσυγχρονισμός του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2011, όπως δήλωσε ο κ. Κωστόπουλος.

Αναβάθμιση διυλιστηρίων από τα ΕΛΛΠΕ | tovima.gr

Η αναβάθμιση του Διυλιστηρίου της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2011, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΛΠΕ κ. Ι. Κωστόπουλος στο πρακτορείο Dow Jones. Το διυλιστήριο αναμένεται να κλείσει στα μέσα Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου για τη σύνδεση νέων μονάδων στη λειτουργία του διυλιστηρίου.

Στο μεταξύ ο εκσυγχρονισμός του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2011, όπως δήλωσε ο κ. Κωστόπουλος.

Η επένδυση περιλαμβάνει αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού με νέο σε εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν από τη δεκαετία του ΄70, προϋπολογισμού 1 δισ. δολαρίων. Το έργο προβλέπει μια σειρά από προσθήκες και βελτιώσεις εξοπλισμού προκειμένου να αναβαθμιστούν περιβαλλοντικά οι εγκαταστάσεις και να συμπληρωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός ώστε να παράγονται καύσιμα φιλικότερα προς το περιβάλλον με μηδενική σχεδόν περιεκτικότητα σε θείο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σήμερα 450 εργαζόμενοι ήδη απασχολούνται στο διυλιστήριο και θα υπάρξει δημιουργία 165 μόνιμων θέσεων εργασίας στην εκσυγχρονισμένη μονάδα.

Στην κορύφωση της ανέγερσης του έργου θα απασχοληθούν 2.400 άτομα ενώ σήμερα ήδη 500 εργάζονται στα εργοτάξια. Οι ελληνικές εταιρείες παραγγελιών εξοπλισμού και εργολαβιών θα έχουν στην επένδυση τζίρο περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εκπονήθηκε από καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και περιλαμβάνει όλο το φάσμα των επιπτώσεων και των μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη μελέτη υπάρχει ειδική αναλυτική αναφορά στις εκπομπές των αερίων ρύπων, των οποίων προβλέπεται σημαντική μείωση.

Θα μειωθούν τα επεξεργασμένα υγρά, δεν θα ριχτούν στη θάλασσα απόβλητα, ενώ περιλαμβάνονται διαχειριστικά σχέδια στερεών αποβλήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία