Κιμ Γιόνγκ-ΟυνΜέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ως αντιπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, χρίστηκε ο γιος του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν μία ημέρα μετά την προαγωγή του 27χρονου σε στρατηγό, ενώ η Πιονγιάνγκ προετοιμάζει τη διαδοχή του βορειοκορεάτη ηγέτη. Η… αλματώδης ανέλιξη του Κιμ Γιονγκ-Ουν αποφασίστηκε στο πρώτο συνέδριο του κόμματος σε 30 χρόνια.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, ως αντιπρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής, χρίστηκε ο γιος του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν μία ημέρα μετά την προαγωγή του 27χρονου σε στρατηγό.

Οι εξελίξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο γιος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ προαλείφεται για διάδοχός του την στιγμή που πληθαίνουν οι αναφορές ότι η κατάσταση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη επιδεινώνεται.

Η… αλματώδης ανέλιξη του Γιονγκ-Ουν αποφασίστηκε στο πρώτο συνέδριου του ΕΚ τα τελευταία 30 χρόνια, στο οποίο εμφανίστηκε αδυνατισμένος και ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Η διαδικασία θυμίζει αρκετά εκείνη που ακολουθήθηκε τη δεκαετία του 1970, όταν ο Γιονγκ-Ιλ διαδέχθηκε τον πατέρα του Γιονγκ-Σουνγκ -ξένοι αναλυτές υποστηρίζουν όμως, σημειώνει το Reuters, πως η Βόρεια Κορέα αυτή τη φορά μπορεί να μην έχει την πολυτέλεια του χρόνου.

Στο συνέδριο μέλος του πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος ορίστηκε και η αδελφή του ηγέτη και αναπληρωματικό μέλος ο σύζυγός της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk