Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο κουμπάρος του Τ. Μαντέλη για τη Siemens

Παραδέχτηκε ότι για να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα «Α. Rocos» σε ελβετική τράπεζα στον οποίο εμβάστηκαν από τη Siemens χρήματα για τον κ. Μαντέλη.

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο κουμπάρος του Τ. Μαντέλη για τη Siemens | tovima.gr

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του, ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης της Siemens Γ.Φιοράκη, ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.

Η κατηγορία που βαρύνει τον κ. Τσουγκράνη αφορά το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζεται με τον τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα «Α. Rocos» σε ελβετική τράπεζα στον οποίο εμβάστηκαν από τη Siemens χρήματα για τον κ. Μαντέλη.

Ο κατηγορούμενος, τόσο στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσο και σε υπόμνημά του στον ανακριτή, παραδέχεται ότι για να εξυπηρετήσει τον κουμπάρο του άνοιξε το 1998 τον επίμαχο λογαριασμό, αλλά τονίζει πως δεν γνώριζε και ούτε ποτέ σκέφτηκε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να σχετίζονται με παράνομες πράξεις.

«Η συμμετοχή του στην υπόθεση ήταν άδολη και φιλική» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά το πέρας της απολογίας, ο συνήγορος του κ. Τσουγκράνη, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική