Επιστολή Καραμανλή για Βατοπαίδι Υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να προσθέσει σε όσα έχει στο παρελθόν δηλώσει

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να ανακληθούν οι ανταλλαγές ενώ ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 16-12-2008.

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η επιστολή του Κ. Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπαιδίου, όπου είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο κύριος Καραμανλής στην επιστολή του αναφέρει ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να προσθέσει απ’ όσα έχει στο παρελθόν δηλώσει. Αναφέρει ότι και στις 2 εξεταστικές Επιτροπές που προηγήθηκαν, δεν εντοπίστηκε ίχνος υποψίας για πολιτικά πρόσωπα και ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε.

Παράλληλα, ο Κ.Καραμανλής επικαλείται τις εκθέσεις δύο σωμάτων ορκωτών εκτιμητών και δύο ανεξάρτητων οίκων, υποστηρίζοντας πως δεν προκύπτει από πουθενά ζημία για το ελληνικό Δημόσιο.

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να ανακληθούν οι ανταλλαγές ενώ ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 16-12-2008.

Στην κατάληξη της επιστολής του, αφήνει σαφείς αιχμές για τη λειτουργία των Εξεταστικών Επιτροπών.

Η κυβέρνηση για την επιστολή Καραμανλή

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι δικαίωμα του κ. Καραμανλή να μη θέλει να απαντήσει επί της ουσίας στη κλήτευση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, και έργο της Επιτροπής η αξιολόγηση της επιστολής του.

Το να υιοθετεί, όμως, ο πρώην Πρωθυπουργός, ακόμα και σήμερα, ισχυρισμούς για ανυπαρξία ευθυνών Υπουργών της κυβέρνησής του, αλλά και να προτάσσει τις παντελώς ανυπόστατες θέσεις της ΝΔ, περί μη ύπαρξης ζημίας του Δημοσίου, αποτελεί άρνηση της πραγματικότητας και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών».

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για τα όσα είπαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ για την επιστολή

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή σχολιάζοντας όσα διέρρευσαν από κύκλους του ΠΑΣΟΚ για την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού στην προανακριτική επιτροπή έλεγαν:

«Να κάνουν καλύτερα τις προσθέσεις και τις αφαιρέσεις τους. Να μην αμφισβητούν πραγματικά στοιχεια που είναι αδιάσειστα και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk