ΑΠΟΨΗ

Ο χρόνος «είναι χρήμα»

Συμπληρώνεται ένα έτος από τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠαΣοΚ, το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί έχει καθυστερήσει και στην εφαρμογή πολλών αποφάσεων αλλά και στη δρομολόγηση των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται από την απελευθέρωση των υπηρεσιών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως την αναδιάρθρωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων και την απορρόφηση πόρων μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013), όσον αφορά τα πιο σημαντικά θέματα.

Ο χρόνος «είναι χρήμα» | tovima.gr

Συμπληρώνεται ένα έτος από τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠαΣοΚ, το οποίο για να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί έχει καθυστερήσει και στην εφαρμογή πολλών αποφάσεων αλλά και στη δρομολόγηση των διαδικασιών για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Καθυστερήσεις διαπιστώνονται από την απελευθέρωση των υπηρεσιών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως την αναδιάρθρωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την κατάργηση και τη συγχώνευση φορέων και την απορρόφηση πόρων μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013), όσον αφορά τα πιο σημαντικά θέματα. Στο πλαίσιο αυτό ο χρόνος (που είναι χρήμα)

αποδεικνύεται ότι είναι η σημαντικότερος εχθρός για την κυβέρνηση, η οποία παράλληλα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το δυσκολότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης των τελευταίων δεκαετιών. Οι δυσκολίες που συναντά η κυβέρνηση στην εφαρμογή των αποφάσεών της οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στα προσκόμματα που ορθώνουν «πυλώνες εξουσίας» μέσα στα υπουργεία από διάφορους «καρεκλοκένταυρους», οι οποίοι υπήρχαν πάντα, εξακολουθούν να υπάρχουν και πολύ φοβόμαστε ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον.

Ωστόσο νομίζουμε ότι δεν δικαιούνται όλοι να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, χρεώνοντάς της όλα τα σημερινά δεινά. Και για να γίνουμε σαφέστεροι, είναι δίκαιο να ασκείται κριτική στην κυβέρνηση από αυτούς που την είχαν έγκαιρα ενημερώσει και για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο ψεύδονται) και για τις γενικότερες δυσκολίες στην εφαρμογή αποφάσεων. Είναι όμως πέρα για πέρα άδικο να ασκείται κριτική από εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αναφερόμαστε φυσικά στις κυβερνήσεις της ΝΔ, οι οποίες επί πεντέμισι έτη με τις πράξεις, τις παραλείψεις, τα λάθη και τις αβλεψίες τους γύρισαν την ελληνική οικονομία και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Θα θυμάστε βεβαίως την περιβόητη «απογραφή» που διήρκεσε ένα έτος. Θα θυμάστε επίσης και την ένταξη της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και τη λεγόμενη «ήπια δημοσιονομική προσαρμογή» που τίναξε τα ταμεία της χώρας στον αέρα. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε τις σπατάλες στον δημόσιο τομέα και κυρίως στις ΔΕΚΟ, όπου το πανηγύρι δεν έχει ακόμη τελειώσει – απλώς συμμετέχουν λιγότεροι. Επί πεντέμισι χρόνια η ΝΔ αποδείχθηκε ανίκανη να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές. Και όχι μόνο αυτό, οδήγησε την ελληνική οικονομία σε διάλυση και την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα της διάλυσης. Συνεπώς είναι οι τελευταίοι που μπορούν να ασκούν κριτική για τη σημερινή κατάσταση, χωρίς αυτό να αποτελεί «άλλοθι» για τη σημερινή κυβέρνηση, στις πλάτες της οποίας φορτώνονται βάρη δεκαετιών και τα οποία γνώριζε, όπως προαναφέραμε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk