Σταδιακή απόσυρση «ορισμένων» έκτακτων μέτρων στήριξης εξετάζει η ΕΚΤ

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ανανεώσει κάποια από τα έκτακτα μέτρα στήριξης της ρευστότητας, όταν λήξουν στο τέλος του 2010, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με κάποια άλλα μέτρα, δήλωσε την Τρίτη το μέος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ανανεώσει κάποια από τα έκτακτα μέτρα στήριξης της ρευστότητας, όταν λήξουν στο τέλος του 2010, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα γίνει με κάποια άλλα μέτρα, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ.

«Είμαστε στη διαδικασία της σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων. Αυτή την εβδομάδα και στο τέταρτο τρίμηνο του 2010 θα λήξουν πολλά έκτακτα μέτρα και δεν θα ανανεωθούν», είπε ο κ. Σταρκ, σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου που διοργανώνει η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη.

«Βρισκόμαστε ήδη σε αυτή τη διαδικασία και το τι θα αποφασίσουμε για μετά τις 31 Δεκεμβρίου θα εξαρτηθεί από επικείμενη συνεδρίαση», πρόσθεσε.

Στη συνεδρίασή της, στις 7 Οκτωβρίου, η ΕΚΤ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητο το παρεμβατικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1% και οι αναλυτές δεν προβλέπουν αλλαγή της πολιτικής αυτής μέχρι το τέλος του 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk