Σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης μετεξελίσσεται το ΤΕΜΠΜΕ

Τη μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ.Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης μετεξελίσσεται το ΤΕΜΠΜΕ | tovima.gr

Τη μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Η μετεξέλιξη αυτή νοηματοδοτεί το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη. Το πώς βοηθάμε έμπρακτα την Ελλάδα του αβέβαιου σήμερα για να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Με περισσότερη σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ο στόχος μας είναι σαφής: τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία πρέπει να αποτελέσουν εργαλεία χρηματοδότησης της ανάπτυξης, αλλά και στροφής της οικονομίας σε υγιείς και βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες», προσέθεσε.

Το ΕΤΕΑΝ «θα είναι και επενδυτικό ταμείο και ταμείο εγγυήσεων. Δεν θα έρχεται σε άμεση επαφή ή συναλλαγή με τους τελικούς δικαιούχους, είτε αυτοί είναι επιχειρήσεις είτε είναι νομικά πρόσωπα. Θα συν-επενδύει ίδια δανειακά κεφάλαια ή μετοχικό κεφάλαιο, ή εναλλακτικά θα παρέχει εγγυήσεις, ή οποιοδήποτε συνδυασμό των παραπάνω, επιλέγοντας χρηματοπιστωτικούς ή επενδυτικούς οργανισμούς με ανοικτούς διαγωνισμούς», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk