Νέα αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία

Μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έστειλαν στις αγορές για μια ακόμη φορά οι ελληνικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και να επανέλθουν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της χώρας σε υψηλά επίπεδα. Τόσο η Αlpha Βank όσο και η Εurobank συνιστούν μετασχηματισμό της εγχώριας αγοράς με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Οικονομικών κ.

Νέα αισιόδοξα μηνύματα για την οικονομία | tovima.gr

Μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έστειλαν στις αγορές για μια ακόμη φορά οι ελληνικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και να επανέλθουν οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της χώρας σε υψηλά επίπεδα. Τόσο η Αlpha Βank όσο και η Εurobank συνιστούν μετασχηματισμό της εγχώριας αγοράς με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη δηλώνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μέσω του μνημονίου, οι οποίες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση. «Η Ελλάδαμε απτά αποτελέσματα κινείται σε έναν άλλο δρόμο- και θα το επιτύχουμε- όχι απλώς στην έξοδο από την κρίση, αλλά στην ανάπτυξη μέσω της διαμόρφωσης ενός διατηρήσιμου παραγωγικού προτύπου». Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο κ. Σαχινίδης σε ομιλία του στη Λευκωσία, την οποία διοργάνωσε η Εurobank ΕFG.

«Στο σημερινό πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν υπάρχουν δυνατότητες να ενισχυθεί η ζήτηση» σημειώνει η Αlpha Βank, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν λεφτά για κίνητρα, φορολογικά ή επενδυτικά, για μη συγχρηματοδοτούμενα έργα, για αναπτυξιακές εταιρείες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για τη στήριξη κλάδων εργαζομένων ή επαγγελματιών ή εταιρειών που δοκιμάζονται στην κρίση. Σύμφωνα με την Αlpha Βank, η κυβέρνηση πρέπει να συμμορφωθεί στη νέα πραγματικότητα. «Αφού δεν μπορεί πλέον να δανείζεται για να ξοδεύει, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να απελευθερώσει τις αναπτυξιακές δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,εγχώριας και ξένης» επισημαίνουν οι αναλυτές της τράπεζας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Εurobank ΕFG κ. Ν.Καραμούζης μιλώντας στην εκδήλωση τόνισε: «Η Ελλάδα θα κατορθώσει να βγει από την κρίση χωρίς διαγραφή χρέους, γιατί κάτι διαφορετικό θα ήταν καταστρεπτικό για την οικονομία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι διεθνείς αγορές διατηρούν ακόμη σοβαρές επιφυλάξεις για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής προσπάθειας αλλά είναι ενθαρρυντική μια μεταστροφή των αγορών, όπου τις τελευταίες εβδομάδες αναπτύσσεται ενδιαφέρον για την αγορά ελληνικών ομολόγων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk