Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΑρνητική εισήγηση για το επίδομα των δικαστικών υπαλλήλων

Οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ που λαμβάνουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να υποστηρίξει η πάρεδρος Κασσιανή Μαρίνου στο ΣΤ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η πάρεδρος κυρία Κασσιανή Μαρίνου αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ που λαμβάνουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η Πάρεδρος θα αναφέρει ότι η μη χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ στους δικαστικούς υπαλλήλους δεν συνιστά παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας επειδή χορηγείται σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου τομέα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν «δεν υφίσταται ταυτότης συνθηκών μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών υπαλλήλων».

Για το λόγο αυτό θα χαρακτηρίσει η πάρεδρος αβάσιμο τον ισχυρισμό των υπαλλήλων ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας επειδή χορηγείται στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι για το επίδομα αυτό υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις του Αρείου Πάγου που χορηγούν σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα το εν λόγω επίδομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk