ΒενεζουέλαTo κόμμα του Ούγκο Τσάβες κέρδισε τις εκλογές

Το κόμμα του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, ωστόσο ο αριθμός των εδρών που εξασφαλίζει η αντιπολίτευση στερεί από το κυβερνών κόμμα την κατοχή των δύο τρίτων των εδρών στο κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου, η καλή, ωστόσο, επίδοση της αντιπολίτευσης, που εξασφαλίζει περισσότερο από το ενα τρίτο των εδρών, της δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο, καθώς και τον διορισμό των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφάλισε τουλάχιστον 90 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ ο συνασπισμός της Δημοκρατικής Ενότητας κατέλαβε 59 έδρες. Το Κόμμα Πατρίδα για Ολους εξασφαλίζει 2 έδρες. Δέκα έδρες δεν έχουν ακόμη κατανεμηθεί.
Επί πέντε χρόνια το Σοσιαλιστικό Κόμμα κατείχε τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών του κοινοβουλίου, αφού η αντιπολίτευση είχε μποϊκοτάρει τις βουλευτικές εκλογές του 2005.
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο δεν έχει ανακοινώσει τα ποσοστά των ψήφων των κομμάτων, αλλά ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε το 52% των ψήφων.
Εάν το ποσοστό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για ισχυρό πλήγμα προς τον Ούγκο Τσάβες, ο οποίος είχε παρουσιάσει αυτές τις βουλευτικές εκλογές ως προοίμιο των προεδρικών εκλογών του 2012.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk