Επιχείρηση «real estate»Έφοδος σε σπίτια δικηγόρων για την αποκάλυψη κυκλώματος

Περισσότεροι από είκοσι δικηγόροι, δικαστικοί επιµελητές, συµβολαιογράφοι και εφοριακοί βρίσκονται εδώ και µήνες στο µικροσκόπιο της Εισαγγελίας. Ξεκίνησαν ήδη έρευνες παρουσία εισαγγελέων σε σπίτια δικηγόρων.

Επιχείρηση «real estate» µε ύποπτες συναλλαγές φαίνεται ότι είχαν στήσει µέλη κυκλώµατος, τη δράση του οποίου ερευνά η Δικαιοσύνη.

Περισσότεροι από είκοσι δικηγόροι, δικαστικοί επιµελητές, συµβολαιογράφοι και εφοριακοί βρίσκονται εδώ και µήνες στο µικροσκόπιο της Εισαγγελίας.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και πλούσιο υλικό από τηλεφωνικές συνοµιλίες των φεροµένων ως πρωταγωνιστών, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια είχαν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον χώρο των ακινήτων, µε ιδιαίτερη προτίµηση σε εκείνα που επρόκειτο να βγουν στο σφυρί από τις τράπεζες λόγω ληξιπρόθεσµων οφειλών. Αργά χθες το βράδυ έγιναν έρευνες παρουσία εισαγγελέων σε σπίτια δύο δικηγόρων στα βόρεια και νότια προάστεια.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» ανάµεσα στα πρόσωπα που ελέγχονται είναι ένας πρώην δικαστής, ένας δικηγόρος, µία γυναίκα συνάδελφός του, ενώ ερευνάται αν εµπλέκεται και ένα πρόσωπο που έχει ανοιχτούς λογαριασµούς µε τη Δικαιοσύνη για την ανάµειξή του σε υπόθεση του λεγόµενου παραδικαστικού κυκλώµατος.

Ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, ερευνά αν και ποια από τα πρόσωπα που ελέγχονται έχουν διαπράξει αδικήµατα, όπως ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος, σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης, απάτη και εκβίαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk