Πρόσληψη συμβούλων για την ιδιωτικοποίηση «Ελ. Βενιζέλου» και ΔΕΠΑ

H κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) μέσα στον Οκτώβριο επόμενο μήνα, δήλωσε την Δευτέρα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στο Reuters.

Πρόσληψη συμβούλων για την ιδιωτικοποίηση «Ελ. Βενιζέλου» και ΔΕΠΑ | tovima.gr

H κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε πρόσληψη συμβούλων για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) μέσα στον Οκτώβριο επόμενο μήνα, δήλωσε, σήμερα, ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος στο Reuters.

«Είναι πολύ πιθανό ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προσληφθούν οι σύμβουλοι για την ΔΕΠΑ, το Αεροδρόμιο Αθηνών και το φάσμα συχνοτήτων», δήλωσε το κυβερνητικό στέλεχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ έως το 2013.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογράψει η χώρα με το ΔΝΤ και την ΕΕ, προβλέπει ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ και διάθεση ποσοστών του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και άλλες εταιρίες.

Η κυβέρνηση, που διατηρεί ποσοστό 55% στον ΔΑΑ, εξετάζει την παράταση της σύμβασης παραχώρησης που υπεγράφη το 1995 πέραν των 30 ετών και πιθανόν την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο.

Ποσοστό 40% στην ΔΑΑ κατέχει η γερμανική Hochtief.

ΔΕΠΑ

Στη ΔΕΠΑ, το Δημόσιο ελέγχει 65% και τα Ελληνικά Πετρέλαια το υπόλοιπο 35%.

H κυβέρνηση έχει ήδη προσλάβει την HSBC, την Deutsche Bank και τη Lazard ως συμβούλους για την αναδιάρθρωση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ενώ έχει καλέσει επανειλημμένως τους ιδιωτικούς χρηματοπιστωτικούς ομίλους να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές για την καλύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της εξάρτηση από την ΕΚΤ για την χρηματοδότησή τους.

«Μέσα στον Οκτώβριο θα έχουμε την στρατηγική μελέτη για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τους συμβούλους. Το πιθανότερο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες», είπε το στέλεχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική