Ζαν Κλοντ Τρισέ «Εχουν συντελεστεί πολύ σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα»

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι «Η αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα θα αναγνωριστεί και θα αλλάξει την συνολική εκτίμηση, η οποία αλλάζει προοδευτικά».

<b>Ζαν Κλοντ Τρισέ </b>«Εχουν συντελεστεί πολύ σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα» | tovima.gr

Ψήφο εμπιστοσύνης εκ νέου έδωσε στην ελληνική οικονομία ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σήμερα, ζητώντας παράλληλα την αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήθηκε, λέγοντας πως οι αλλαγές που συντελούνται είναι πολύ σημαντικές.

«Έχει συντελεστεί μία πολύ σημαντική αλλαγή στην τροχιά της μακροοικονομικής πολιτικής της Ελλάδας» ανέφερε ο Ζ. Κ. Τρισέ μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την τρόικα, δήλωσε, «θα αναγνωριστεί και θα αλλάξει την συνολική εκτίμηση, η οποία αλλάζει προοδευτικά».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τα δημοσιονομικά των κρατών μελών της ΕΕ, εν όψει των προτάσεων της Κομισιόν που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη, ο Ζ. Κ. Τρισέ τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης τόσο του προληπτικού όσο και του αποτρεπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας με αυστηρότερες κυρώσεις.

Οι «ποινές» για τις χώρες που δεν λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση τόσο του χρέους όσο και του ελλείμματος θα πρέπει να έχουν αυτόματο χαρακτήρα, υποστήριξε ο διοικητής της ΕΚΤ, εκφράζοντας επίσης την άποψη πως θα πρέπει οι κυρώσεις να ακυρώνονται μόνο με συμφωνία της πλειονότητας των χωρών της ΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία