«Εμφύλιος» για τους αποκλεισμούς

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε γραπτώς, εκείνοι συνεχίζουν… οδικώς τις κινητοποιήσεις τους. Σε φορτισμένο κλίμα η Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, παρ΄ ότι οι αλλαγές έχουν γίνει ήδη νόμος και παρά την επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα που τους δόθηκε χθες και περιείχε γραπτώς τις παροχές προς τους αυτοκινητιστές. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν αρκετοί ιδιοκτήτες …

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε γραπτώς, εκείνοι συνεχίζουν… οδικώς τις κινητοποιήσεις τους. Σε φορτισμένο κλίμα η Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, παρ΄ ότι οι αλλαγές έχουν γίνει ήδη νόμος και παρά την επιστολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα που τους δόθηκε χθες και περιείχε γραπτώς τις παροχές προς τους αυτοκινητιστές. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν αρκετοί ιδιοκτήτες που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, όμως τελικά δεν εισακούστηκαν, καθώς επικράτησαν οι πιο φανατικοί, οι οποίοι ζητούν να ενταθούν οι ενέργειές τους. Παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις Ρέππα για το Αναπτυξιακό, το Συνταξιοδοτικό και το Φορολογικό, οι μεταφορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι οι δεσμεύσεις δεν τους ικανοποιούν, καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην επιστολή. Πάντως εμφανίστηκε πλέον ανοιχτά σημαντικό ρήγμα στο μέτωπο των απεργών και δεν αποκλείεται όσοι επιθυμούν να εργαστούν να αποσύρουν τα φορτηγά τους, ενώ αποδυναμώνεται και ο σκληρός πυρήνας των αυτοκινητιστών, γεγονός που σημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο ίσως υπάρξουν εξελίξεις. Επίσης η Πανελλήνια Ενωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) ζητεί την παρέμβαση των Αρχών για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεών της και τα μέλη της δηλώνουν αποφασισμένα να λειτουργήσουν με κάθε τρόπο από την προσεχή Δευτέρα 27 του μηνός, καθώς απειλούνται με χρεοκοπία.

Χθες υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη με την οποία αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των βυτιοφόρων στις εθνικές οδούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μπλοκάρισαν το μπλόκο!
Σ ε επιφυλακή θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις στα 19 σημεία της Αττικής στα οποία παραμένουν παρατεταγμένα περισσότερα από 720 φορτηγά. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαμηνύουν προς τους αυτοκινητιστές ότι «πλέον σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών θα εφαρμοστούν οι σχετικοί νόμοι». Χθες το πρωί περίπου 40 μεταφορείς παρεμπόδισαν στο λιμάνι του Πειραιά συναδέλφους τους να τραβήξουν με τράκτορες τα κοντέινερ που είχαν φθάσει με πλοία (φωτογραφία). Οταν οι απεργοί μεταφέρθηκαν στην Ομόνοια για τη συνέλευσή τους και μετά το τέλος της επέστρεψαν στο λιμάνι, αντίκρισαν τις πύλες του αποκλεισμένες από αστυνομικούς και λιμενικούς, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν. Επίσης, χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ιδιοκτητών φορτηγών οι οποίοι στον κόμβο Αγίου Αθανασίου της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Βέροιας προκάλεσαν ζημιές σε όχημα συναδέλφου τους που δεν συμμετείχε στις κινητοποιήσεις. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού όμως δεν υπέβαλε μηνύσεις εις βάρος των δύο προσαχθέντων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk