«Τα υποβρύχια θα κρατήσουν το προσωπικό στον Σκαραμαγκά»

Ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των 1.300 εργαζομένων στον Σκαραμαγκά δημιούργησαν τα όσα είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο Ισκαντάρ Σαφά, ο ισχυρός άνδρας της Αbu Dhabi Μar (ΑDΜ), η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αγορά του 75% των Ναυπηγείων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας ο κ. Σαφά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει καταθέσει business plan για τη νέα του επένδυση, απέφυγε να εγγυηθεί για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση για τα επόμενα 10-15 χρόνια.

«Τα υποβρύχια θα κρατήσουν  το προσωπικό στον Σκαραμαγκά» | tovima.gr

Ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των 1.300 εργαζομένων στον Σκαραμαγκά δημιούργησαν τα όσα είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής ο Ισκαντάρ Σαφά, ο ισχυρός άνδρας της Αbu Dhabi Μar (ΑDΜ), η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αγορά του 75% των Ναυπηγείων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας ο κ. Σαφά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει καταθέσει business plan για τη νέα του επένδυση, απέφυγε να εγγυηθεί για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Σε ερωτήσεις βουλευτών επεσήμανε ότι μετά τη συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου για την κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214, συνολικού κόστους 1 δισ. ευρώ, απάντησε ότι αυτή η προμήθεια θα εξασφαλίσει την απασχόληση μόλις του 35% του προσωπικού.

Δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι θα χρειαστεί να κατασκευαστούν έως και 20 υποβρύχια ώστε όλο το προσωπικό να έχει δουλειά τα επόμενα χρόνια. Πάντως, σημείωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά. Παρ΄ όλα αυτά, ο κ. Σαφά απέφυγε να διασυνδέσει ευθέως το θέμα της βιωσιμότητας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τις προμήθειες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για συνεργασία ή συγχώνευση.

Τόσο ο κ. Σαφά όσο και ο Χανς-Κριστόφ Ατζποντίεν της Τhyssen Κrupp Μarine Systems (ΤΚΜS), ο οποίος επίσης ήταν παρών, απαντώντας σε ερώτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου δήλωσαν ότι σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε μεσολάβηση ή πίεση από τρίτα μέρη και δεν δόθηκε καμία αμοιβή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk