Σύντομα διεθνή

* Νike Ιnc.: Αύξηση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η βιομηχανία αθλητικών ειδών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου τα κέρδη της Νike διαμορφώθηκαν σε 559 εκατ. δολ. ή 1,14 δολ. ανά μετοχή από 513 εκατ. δολ. ή 1,04 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 7,8% και ανήλθαν σε 5,18 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,01 δολ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Νike Ιnc.: Αύξηση κερδών και πωλήσεων ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η βιομηχανία αθλητικών ειδών, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου τα κέρδη της Νike διαμορφώθηκαν σε 559 εκατ. δολ. ή 1,14 δολ. ανά μετοχή από 513 εκατ. δολ. ή 1,04 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 7,8% και ανήλθαν σε 5,18 δισ. δολ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,01 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις 5,22 δισ. δολ.

* Dana Ρetroleum: Δεκτή έκαναν την πρόταση επιθετικής εξαγοράς της Κorea Νational Οil Corp. ύψους 1,87 δισ. στερλινών (2,9 δισ. δολαρίων) οι μέτοχοι της σκωτσέζικης ενεργειακής εταιρείας που ελέγχουν το 64,26% των μετοχών της. Η κρατική κορεατική εταιρεία, γνωστή και ως ΚΝΟC, έλαβε την έγκριση μετόχων που ελέγχουν το 34,76% των μετοχών της εταιρείας, αφού είχε ήδη εξαγοράσει ποσοστό 29,5% στην Dana. Η ΚΝΟC υπέβαλε επιθετική προσφορά στις 20 Αυγούστου. Αν ευοδωθεί, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εξαγορά διεθνούς εταιρείας από νοτιοκορεατική εφέτος, προσφέροντας premium 50% για την Dana.

* ΗSΒC: Τον επικεφαλής της ταχύτατα αναπτυσσόμενης επενδυτικής μονάδας προήγαγε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου η μεγάλη βρετανική τράπεζα μετά την παραίτηση του Μichael Geoghegan. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Stuart Gulliver, επικεφαλής του τμήματος investment banking της ΗSΒC, θα γίνει διευθύνων σύμβουλος όταν ο 56χρονος Geoghegan αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου. Ο πρόεδρος Stephen Green, ο οποίος παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα για να γίνει υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, θα αντικατασταθεί από τον διευθυντή οικονομικών Douglas Fint.

* ΒΗΡ Βilliton: Στην ανάπτυξη μεγάλου έργου φυσικού αερίου στη Δυτική Αυστραλία θα προχωρήσει η μεταλλευτική εταιρεία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία θα δαπανήσει 1,05 δισ. δολάρια για το έργο, το συνολικό κόστος του οποίου αναμένεται να φθάσει στα 1,5 δισ. δολάρια, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί από την Αpache Νorthwest. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου τοποθετείται στο 2013, ενώ τα αποθέματα της πηγής εκτιμώνται μεταξύ 400-750 δισ. κυβικών ποδιών.

* Εnel: Σε συνομιλίες με το fund υποδομών της Goldman Sachs Group Ιnc. βρίσκεται η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία κοινής ωφέλειας, σχετικά με την πιθανότητα πώλησης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της Εndesa. Οι διαπραγματεύσεις όντως διεξάγονται, σχολίασε εκπρόσωπος της Εnel, χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις. Η Εnel κατέχει το 92% της Εndesa, αφού απέκτησε τον έλεγχο της ισπανικής ενεργειακής εταιρείας το 2007. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Εndesa μετέφερε κάποιες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην κατασκευαστική Αcciona, ενώ πούλησε και assets στη γερμανική ΕΟΝ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk